14 Mart Tıp Bayramı bütün sağlık mensuplarına hayırlı, başarılı ve uğurlu olsun.
Aksu ilçemizde, sağlık görevini diğer bütün ilçelere nazaran daha özverili bir şekilde sürdürmeye çalışan sağlıkçılarımız, hastanesi olmayan bir ilçede Tıp Bayramını kutlayamadı.
İlçeye geldiğimiz ilk günden bu yana, dikkatimi çeken ilk şey burada yaşayan insanların, sağlık sorunlarınları ile nasıl başettikleri. Bu konuda önce halkı dinledik. Kimisi sağlık ocaklarında, kimisi Antalya veya çevre ilçelerdeki hastanelere giderek dertlerine derman aramışlar, saat 17.00’den sonra çareyi, ilçedeki eczanelerde bulmuşlar. Hastane ile ilgili olarak resmi kurumları harekete geçirmeye çalıştık. En son bilgi yerel yönetimin hastane yeri belirlemesi durumunda hastanenin yapılacak olması.

Son zamanlarda bir partinin reklamında kullandığı söz gibi “ben lafa değil, icraata bakarım” diyen halk icraat görmek istiyor. Hele sağlık gibi hassas bir mevzuda. Şu an hastane için her hangi bir icraat bulunmamakta, kısmetse bundan sonraki döneme.
Yani kısacası bir süre daha kendinize dikkat edin.
Aksu’nun birbirinden değerli belediye başkan adayları içerisinde; iki eczacı ve bir doktor adayı var. Bakalım bu adayların birinin seçimi kazanması halinde durum ne olur.
Sizler gibi ümit ediyorum , 2015 yılında Tıp Bayramı Aksu’nun hastanesinde kutlansın, Tıp Bayramı “tıp oyunu” olmasın. (Tıp oyununda ebe veya hakem "tıp" der ve herkes susar)bu oyunu unutanlara küçük bir hatırlatma.
Saygılarımla,
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.