Ülke genelinde olduğu gibi Aksu’da da, binlerce öğrenci ve veliyi karne heyecanı sardı. İlçemizdeki 1000’e yakın öğretmen, bu eğitim-öğretim yılında 13 binin üzerinde öğrenciyi en iyi şekilde yetiştirmek için çaba gösterdi. Ne dersiniz, onlar kocaman alkışları hak etmediler mi?

BEN bir anneyim ve bütün anneler gibi çocuğumun en iyi şekilde yetişmesini isterim. İşte bu yüzden benim en çok önem verdiğim kurumların başında okul gelir. Bir ülkede okullar kaliteliyse, o kalitenin bütün sektörlere yansıyacağına inanırım. Siyasetten ekonomiye, spordan bürokrasiye kadar bütün toplumsal kesimlerde kalitenin ilk şartı ‘eğitim’dir… Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ün yeni bir devlet kurarken işe eğitimle başladığını nasıl unuturuz?

Yıllardır gazetecilik yaptığım Aksu’da eğitimcileri her zaman gündemimin birinci sırasına yerleştirmişimdir. En güzel arkadaşlıkları da eğitim camiasında kurduğumu ifade etmek isterim. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman Gökçen ve dinamik ekibi, üniversiteden arkadaşım olan Aksu Lisesi Müdürü Haldun Çevik, Aksu Anadolu Lisesi Müdürü ve Kent Konseyi Başkanı Tülay Ateş, Aksu Fen Lisesi Müdürü Mustafa Köseoğlu…

75. Yıl Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu Müdürü Ayşe Çırpan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Erol Aytar… Duayen bir eğitimci olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Zeki Gök… İsimlerini tek tek saysam bu gazetenin sayfalarının yetişmeyeceği yüzlerce öğretmen kardeşim… Hepsine büyük bir saygı duyuyorum. Çünkü onlar, yarınlarımızın mimarı olarak görev yapıyorlar.

Sizlerle ilçemizin eğitim dünyasına ilişkin bazı rakamları da paylaşmayı uygun buluyorum. Aksu’daki 62 okulda 645 derslik bulunuyor. 956 öğretmen, ilk ve orta dereceli okullarda bu yıl 13 bin 178 öğrencinin yetişmesi için canla başla görev yaptı. Peki ilçemizde derslik başına düşen öğrenci sayısını öğrenmek ister misiniz? İlkokul ve ortaokulda 21, genel orta öğretimde 25, mesleki ve teknik eğitimde 21… Bana sorarsanız güzel bir tablo. Daha da iyileştirilir mi? Kuşkusuz evet!

İşte bunun için çaba gösteren başta Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan ve Belediye Başkanı Halil Şahin’e, belediye başkan yardımcılarına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen’e ve şube müdürlerine, okul müdürlerine, öğretmenlere ve Eğitim Bir Sen Aksu Temsilcisi Erol Aytar’a canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum…

Okullara yaptığı düzenli ziyaretlerle yavrularımızın eğitimleri ile bire bir yakından ilgilenen, okul kantinlerini sürekli denetleyen Kaymakam Erdoğan ilçemizin en büyük şansıdır. Sağlıklı beslenme ve hijyenik gıda konusundaki uzmanlığını iki kitapla kanıtlayan Sayın Erdoğan, her toplantıda, “Beslenme-Zeka-Eğitim” ilişkisini vurgulamaktan geri durmuyor.
Belediye Başkanı Halil Şahin ve başkan yardımcılarına baktığımızda ise okul bahçelerini yemyeşil yapma gayreti içindeki yöneticileri görüyoruz.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında okul yolları ve bahçelerinin asfaltlanması, eğitim kurumlarına giden yolların kaldırımlarının bitirilmesi, okul içi ve çevresinin temizliğine azami derecede önem verilmesi… Bütün bu saydıklarım Başkan Şahin’in olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Öğrencimde Kalite Okulumda Kalite (ÖKOK) çalışmaları ile Aksu’da eğitim çıtasını hızla yükselten İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen de kocaman övgüleri hak ediyor. İlçe Milli Eğitim’in olağanüstü kadrosuna Aksu olarak çok şey borçluyuz…

Bütün bu gayretlerin önümüze bıraktığı fotoğrafa baktığımızda ise il, bölge ve ülke genelinde büyük başarılara imza attığımızı görüyoruz. Bilgi yarışmalarından spor karşılaşmalarına, okul sınavlarından bilimsel projelere kadar büyük işler başarıyor yavrularımız. Ve onların başarılarının ardında muhteşem öğretmenlerimizin varlığını görüyoruz.
Bu yazıyı bitirirken, Aksu’yu eğitim alanında çağdaş bir kent yapmak için gayret sarf eden işadamları ve siyasetçilere de ayrım yapmadan teşekkür etmek isterim. Hepsinin gönlünde bir fakültenin yattığını biliyorum. Neden olmasın? Sizce de Aksu’ya üniversite yakışmaz mı? Ayrıca, bu yıl son mezunlarını veren Aksu Lisesi’ne de elveda diyelim ve ondan kalan güzel anıları sevgiyle saklayalım.

Öğrencilerimize ve eğitimcilerimize güzel bir tatil diliyorum. Bunu fazlasıyla hak ettiniz…

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.