Whatsapp ücretli mi oluyor?

Son dönemlerin en popüler uygulaması olan Whatsapp ücretli mi oluyor? Whatsapp hakkında bilinmeyen her şey haberimizde.

09 Ağustos 2014 Cumartesi 11:04
Whatsapp ücretli mi oluyor?
Teknolojinin gelişmesiyle son dönemlerin en popüler uygulaması haline gelen Whatsapp’tan tüm kullanıcılara aşağıdaki gibi mesajlar atılıyor ve bu da Whatsapp acaba ücretli mi oluyor sorusunu akıllara getiriyor.

Mesaj şu şekilde: ‘Cumartesi sabah itibari ile whatsapp ücretli olacak. En az 10 kişiye bu mesajı gönderirsen logon mavi olacak ve ücretsiz kullanmaya devam edebilirsin. Aksi halde
WhatsApp 0,01€/ mesaj olacak..WhatsApp 10. yılını kutluyor . Peki bu mesaj gerçekten doğru mu? Hayır!!

WhatsApp 2009 yılında kurulan bir uygulamadır. Bu nedenle 10.yılını kutlaması imkansız. Mesajda WhatsApp’ın kuruluş tarihi çarptırılmış ve kullanıcılara yanlış bilgi verilmiş.
Bu mesajların doğruluk payı olmadığını ve gelen mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtmek isteriz.

Whatsapp iletişim ağını 2012 yılında yüzde 500 büyüterek 500 milyon kullanıcıya ulaşmış ve bu gelişmeyle de Facebook gibi sosyal medya şirketlerinin dikkatini çekmeyi başarmıştır ve Mark Zuckerberg tarafından 19 Milyar dolara satın alınmıştır.

WHATSAPP NEDİR?
WhatsApp Messenger; akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar-arası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumlu olan uygulama, 3G ya da WiFi Internet bağlantısı aracılığıyla kullanıcıların birbirlerine resim, video, sesli ve yazılı mesaj göndermesini sağlar. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Calfornia eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur.

Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuşan WhatsApp Messenger üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği Ağustos 2012'den Ocak 2013'e kadar \%75 oranında artarak 2012 yılında toplamda \%500'e ulaşmıştır.500 milyona yakın kayıtlı kullanıcısı vardır.

Facebook tarafından 4 Milyar USD nakit para, 12 Milyar USD hisse senedi ve 3 Milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi karşılığında satın alınmıştır.

WHATSAPP’TAN KULLANICILARA GELEN MESAJ
Cumartesi sabah itibari ile whatsapp ücretli olacak. En az 10 kişiye bu mesajı gönderirsen logon mavi olacak ve ücretsiz kullanmaya devam edebilirsin. Aksi halde
WhatsApp 0,01€/ mesaj olacak.. WhatsApp 10. yılını kutluyor

Bizi desteklediğiniz için siz değerli üyelerimize teşekkürü borç biliriz. Bu mesaji Whatsapp kullanıcısı 10 arkadaşınıza illettiğiniz taktirde 5 sene ücretsiz whatsapp kullanma hakkını kazanacaksınız.

Inandırıcı gelmedimi? Web sayfamız da konuyla ilgili açıklamamıza göz atabilirsiniz: www.whatsapp.com
Mesajınız 10 whatsapp üyemize ulaştıktan sonra kutucuk yeşil olacak ve siz 5 sene ücretsiz üyelik kazanmış olacaksınız tebrikler!!!  

İHA

Son Güncelleme: 09.08.2014 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.