Korsanlara karşı Türk hücumbot

Tanzanya, Nijerya gibi bazı Afrika ülkeleri ile Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE), ticari gemileri korsanlara karşı korumada kullanılan hücumbotlar, Antalya'da üretiliyor.

30 Temmuz 2013 Salı 10:11
Korsanlara karşı Türk hücumbot
Antalya Serbest Bölge'de 7 bin metrekare alanda faaliyet gösteren ve Türk Savunma Sanayii çatısı altında birçok projede yer alan Ares Yatçılık, BAE ve Afrika ülkelerine, ticari gemileri korsanlara karşı korumada kullanılan savunma amaçlı tekne üretiyor.
Kompozit, çelik ve alüminyum ileri teknoloji üretim tesislerinde tersanenin geliştirdiği ARES 125 FAM, Ares 125 HERCULES gibi tekneler, askeri ve kolluk kuvvetleri için karakol botu olarak kullanılıyor. Hücum botları üreten Ares Yatçılık, bugüne kadar 2 tekneyi Tanzanya'ya gönderdi. 13 metrelik 2 sahil güvenlik hücum botu, Tanzanya'da ticari gemileri korsanlara karşı korumada görev alıyor. Bu iki tekne, yıl içinde Dubai üzerinden Tanzanya'ya teslim edildi.

BAHREYN'E 12 TEKNE
Yine askeri ve kolluk kuvvetleri için karakol botu olarak kullanılmak üzere Ares Yatçılık, Bahreyn'e de toplam 12 tekne üretecek. Bu teknelerden 2'sini tamamlayan firma, denemeleri bittikten sonra teslimini yapacak. Firma 18 metrelik bu sahil güvenlik botlarının 6'sını bu yıl, diğer 6'sını da 2014 sonuna kadar teslim etmiş olacak.

NİJERYA'YA 30 METRE
Ares firması, yine aynı amaçla kullanılmak üzere Nijerya'ya da 30 metrelik iki askeri tekne üretimi yapacak. Firma, Nijerya'nın teknelerini 2014 sonuna kadar teslim etmiş olacak. Firmanın ARES 125 FAM'ı, satıhtan satıha ve satıhtan havaya füze sistemleriyle teçhiz edilebilecek yüksek performanslı hücum bot olarak tasarlandı. Bu teknenin farklı bir versiyonu olan Ares 125 Hercules ise çok amaçlı bir karakol botu olarak tasarlandı. Müşterilerin talebine göre her iki modelin gövdesini özel bir alüminyum alaşım olan Sealium veya ileri kompozit malzemeden üretebilen Ares tersanesinin botları, 45 knot hız yapabiliyor.
 

Son Güncelleme: 30.07.2013 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.