26. Anfaş Hotel Equipment Fuarı açıldı

Antalya'da bu yıl 26'ncısı düzenlenen Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları (Hotel Equipment) Fuarı'nda, 400 katılımcı firma 3 bin 500'ün üzerinde marka sergiliyor. Fuarda en çok ilgiyi kabak, patlıcan, turp, karpuz gibi sebzelerle yapılan heykel, figür ve üzerindeki işlemeler görüyor. Bir aşçı, sebze oymacılığı sanatıyla karpuz üzerine Atatürk'ün portresini işlerken, patlıcandan da kuşlar yaptı.

21 Ocak 2015 Çarşamba 15:33
26. Anfaş Hotel Equipment Fuarı açıldı
Bu yıl 26'ncısı düzenlenen Hotel Equipment Fuarı, Antalya Expo Center'daki açılış töreniyle başladı. 21-24 Ocak tarihleri arasındaki fuarın açılışı, Vali Muammer Türker, Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Fatih Metin, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Bahattin Bayraktar, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar ve sektör temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

TURİZM GELİRİ KEMİKSİZ BİR GELİR
Antalya'da turizm sektörünün sadece vitrinde görünen otelleri değil, dalga dalga tüm sektörleri etkilediğini belirten Vali Muammer Türker, “Türkiye'ye gelen turistin üçte biri Antalya'ya geliyor. Bu yıl 12,5 milyon civarı turistin Antalya'yı tercih ettiğini görüyoruz. Geceleme bakımından da 3'te 2'sini ağırladığı için Türkiye turizm gelirinin yarısını, belki Antalya oluşturmaktadır. Turizmden gelen gelir kemiksiz bir gelirdir. İç piyasaya dönük bir gelirdir. Türkiye ekonomisinde ciddi bir sorun olan cari açığın kapatılmasına da turizm gelirlerinin çok önemli katkısı vardır" dedi.

400 FİRMA 3 BİN 500 MARKA
Bu yıl fuarda 400 katılımcı firmanın 3 bin 500'ün üzerinde marka sergilediğini belirten Antalya Fuarcılık AŞ (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, fuarın 26'ncı yılında metrekare olarak yüzde 26 büyüdüğünü açıkladı. Çalık, rekor katılım sağlanan 26'ncı Hotel Equipment Fuarı'ndaki büyümenin konaklama ve ağırlama ekipmanları sektörünün hızlı gelişimi ve başarısı, fuardaki zengin ürün yelpazesi ve profesyonel ziyaretçinin ihtiyaç duyduğu her türlü ürün ve hizmete ulaşılabilmesinin ve özellikle son üç yılda yükselen ziyaretçi portföyüyle hız kazandığını anlattı.

2 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ
Her yıl çarpan- çoğaltan etkisiyle doğrudan ve dolaylı yatırımlarla 2 milyar dolarlık ticaret hacmi yaratan fuarda VIP görüşmelerin büyük ilgi gördüğünü kaydeden Çalık, Hilton, Dedeman, Mövenpick, Sheraton, Marriott, Divan, Holiday Inn, Titanic, The Marmara, Xanadu, Taksim Otelcilik, Kempinski, Ramada, Wyndham, Radisson, WOW, Mandarin, Aman Resorts gibi grup otellerin genel müdür ve satın alma yöneticilerinin fuara katıldığını dile getirdi. Çalık, The House Cafe, Big Chefs, NumNum, Leman Kültür, Sushico, Lucca, Mid Point gibi markaların operasyon ve satın alma müdürlerinin de fuarda olduklarını açıkladı.

35 BİN PROFESYONEL ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
Binlerce otel ve restoran yöneticisini ziyaretçi olarak ağırladıklarını anlatan Mustafa Çalık, çeşitli catering şirketlerinin yıllık alımları için de fuara katıldıklarını kaydetti. Çalık, bu yıl 35 binin üzerinde profesyonelin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi. Çalık, ticaret ve sanayi odaları, öğretmen evleri, hakim evleri, vilayet evleri ve polis evleri gibi resmi kurumların yöneticilerinin de fuarda olduklarını dile getirdi. Bu yıl fuarda yabancı otel yöneticileriyle yüz yüze görüşme şansı yakalayacaklarını aktaran Çalık, Bakü, Tiflis, Batum, Balkan ülkeleri, İran, Irak, Kıbrıs'tan en büyük otel gruplarının yöneticilerinin, fuarda olduklarını kaydetti.

SEBZELERDEN SANAT ESERİ
Fuarda en renkli görüntülerden birini Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde Şefler Birliği'nin düzenlediği Uluslararası Altın Kep Aşçı Yarışması kapsamında aşçıların kabak, karpuz, turp, patlıcan gibi çeşitli sebzelerden yaptığı şekiller oluşturdu. Bir aşçı Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım'ın resmiyle sektörde isim yapmış merhum aşçıların resimlerini karpuz üzerine işledi. Patlıcan ve Japon turpundan kuş, gül gibi çeşitli figürler de yapılan sebzeler, yoğun ilgi görüyor.
 

Son Güncelleme: 21.01.2015 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.