Antalya Lisesi geçtiğimiz hafta mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Büyük coşku içerisinde geçen törenden hafızalara kazınan bir başarı ve öyküsü geceye damgasını vurdu.
Simay Özen, 2016-2017 yılı Antalya Lisesinin mezun olan görme engelli tek öğrencisi. Dereceye giren okul 3’cüsü ve okul 2’incisine plaketleri takdim edildi, ardından sıra birinciye gelmişti. Annesinin kolunda ağır ağır sahneye ilerleyen Simay Özen, görme engeline rağmen okul birinciliğini göğüslemiş, başarının önünde hiçbir engelin olmadığını kanıtlamıştı.  Öğrenci velisi olarak katıldığım törende hem duygusal hemde başarı dolu anlar yaşadım ve bu anları okurlarla paylaşmak için yazmak istedim.
Simay Özen, 2016-2017 yılı Antalya Lisesinin mezun olan görme engelli tek öğrencisi.
Antalya Lisesi geçtiğimiz hafta mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Büyük coşku içerisinde geçen törenden hafızalara kazınan bir başarı ve öyküsü geceye damgasını vurdu. Öğrenci velisi olarak katıldığım törende hem duygusal hem de başarı dolu anlar yaşadım ve bu anları okurlarla paylaşmak için yazmak istedim.
Dereceye giren okul 3’cüsü ve okul 2’incisine plaketleri takdim edildi, ardından sıra birinciye gelmişti. Annesinin kolunda ağır ağır sahneye ilerleyen Simay Özen, görme engeline rağmen okul birinciliğini göğüslemiş, başarının önünde hiçbir engelin olmadığını kanıtlamıştı.  Okul birincisi görme engelli Simay Özen. Bütün izleyiciler ayakta. Simay’ı ve Simay’ın büyük başarısını alkışlıyorlar. Başarının tek sırrının çalışmak olduğunu henüz küçük yaşlarda idrak etmiş ve bu yolda hiç yılmadan ilerlemiş Simay, bütün gelecek nesillere örnek teşkil edecek bir başarıyı görenlerin önüne sergiliyordu. 



Güney Haberci Aksu Gazetesi olarak ertesi gün Simay’ın ailesi ile irtibata geçtik ve evlerine konuk olduk. Simay’ın başkahramanı annesi Ayşegül Hanım ve ablası Burçin güler yüzleriyle bizi kapıda karşıladılar. Simay’ın en başından bugüne kadar başarı dolu yaşam öyküsünü siz okurlarımızla paylaşıyoruz.

Bize kendini anlatabilir misin, seni tanıyabilir miyiz?
12 Ocak 1999 yılında doğdum. Gözüm kataraktlı olarak dünyaya gelmişim. Katarakt ameliyatı sonrası tansiyonum düşmüş. Tansiyonumu yükseltmeye çalışmışlar ve ardından 6 yaşıma kadar sürekli ameliyat geçirmişim. 6 yaşında en son ameliyatımda mikrop kaptı gözlerim ve görme yetimi kaybettim. İlk Okula Sefa Akın İlkokulun da başladım. Özel eğitim aldım. 3 yıl orada okudum. 4. Sınıfta karma eğitime geçtim, İstiklal İlköğretim Okulunda gören arkadaşlarımla birlikte okudum ve sekizinci sınıfı bu okulda tamamladım. Dersleri dinleyerek öğreniyordum.  SBS sınavının ardından Antalya Lisesini kazandım. Dört yılımı da burada tamamladım. Lisede tek görme engelli öğrenci bendim. Okulda derslerimi dinleyerek öğreniyordum. 



Antalya Lisesini okul birincisi olarak bitirdin, o kadar arkadaşının arasından nasıl sıyrılıp birinci oldun başarının sırrını anlatabilir misin?
Çok çalıştım. Sekizinci sınıfta arkadaşlarım SBS sınavına çok çalıştıkları ve yoruldukları için lise birinci sınıfta çalışmayı biraz bıraktılar ama ben çalışmayı bırakmadım. Sıkı sıkıya derslerime düzenli olarak çalıştım. Tabi en büyük desteğim annem oldu. Annem olmasaydı bu kadar başarılı olamazdım. Antalya Lisesine başladığım ilk gün Öğretmenlerim ve okul idarecileri bana kucak açtılar. Beni anladılar. Başarımda onların da emeği ve katkısı çok büyük, onlara teşekkürlerimi iletiyorum. 

Arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl, onlarla zamanını nasıl geçiriyorsun, neler yapıyorsunuz?
Arkadaşlarımla ilişkilerim çok iyi. Çok iyi anlaşıyorum onlarla. İlkokulda çok az öğrenciden oluşan bir sınıfımız vardı. 4-5 kişiydik. Hepimiz özel eğitim aldık orada. İlk karma eğitim aldığım okulda da arkadaşlarımla aramız çok iyi oldu. Lisede arkadaşlarım her zaman bana karşı ilgili ve yanımda oldular. Son sınıfta hepimiz üniversiteye hazırlandığımız için biraz görüşme sıklığımız azalsa da hepsiyle zaman zaman görüşüyorum ve onları çok seviyorum. 



Okul ve dersler dışında neler yapıyorsun. Hobilerin yada keyif aldığın alanlar nelerdir bunlardan da bahsedebilir misin?
Okul ve dersler dışında müziği çok seviyorum. Gitar çalıyorum. Tiyatroya gitmeyi çok seviyorum. Dünya tiyatrolar gününde tiyatroya çok giden bir izleyici olarak bana ödül verdiler. Tabi şuan üniversite sınavına hazırlanmak bütün hobilerimin önüne geçmiş durumda.

Hedefin nedir, ne olmak istiyorsun, hangi üniversitede hangi bölümü okumak istiyorsun?
Akdeniz üniversitesini, Hukuk Fakültesini okumak istiyorum. İnşallah kazanırım ve okurum. Avukat olmak istiyorum. 
Başarıyı ilke edinen genç arkadaşlarına neler söylemek istersin. 
Çalışmak, çünkü ben çok çalıştım. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.