Aksu’da 2015-2016 spor sezonu dopdolu geçti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Zeki Gök’ü bu haftaki köşemize konuk ederek, geri bıraktığımız sezonu değerlendirdik ve önümüzdeki dönemin projelerini konuştuk. 

Aksu’da önceki yıllarda tanık olmadığımız boyutlarda yoğun bir spor sezonu geçirdik. Belediye Spor Kulübü’nün yanı sıra, ilk ve orta dereceli okulların takımları da Aksu’ya büyük başarılar armağan ettiler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikleri ise en yetkili ağızdan dinlemek istedik. Müdür Zeki Gök , “Aksulu gençlere sporla dolu günler yaşatmak için kolları sıvadık. Bizlere verdikleri büyük destekten ötürü Kaymakam Süleyman Erdoğan ve Belediye Başkanı Halil Şahin’e teşekkür ederim” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak bu sezon yaptığınız çalışmalar hakkında okurlarımızı bilgilendirmenizi istesek, neler söylerdiniz?
2015-2016 sezonunda öncelikle öğretmenlere yönelik voleybol turnuvası düzenledik. 21-26 Ekim tarihleri arasındaki Okullar Arası Cumhuriyet Kupası Voleybol Turnuvası muhteşem geçti. Bu turnuvaya ilçemizden 8 okulun öğretmen takımları katıldı. Kendi alanında ilk organizasyon olmasına karşın çok başarılı bir sonuç aldık. Aynı turnuvayı, 2016-2017 sezonunda daha geniş bir katılımla gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Okul sporları alanında bu sezon hangi çalışmalara imza atıldı?
Okul sporları faaliyetleri çerçevesinde 7-11 Aralık’da ilçemiz Fen Lisesi spor salonunda Yıldızlar ve Gençler kategorisinde futsal müsabakaları düzenlendi. Aynı çerçevede 14-18 Aralık’ta, yine aynı salonda, Yıldızlar kategorisinde voleybol müsabakası düzenlendi. Şubat ayında ise Çocuk Oyunları organizasyonları gerçekleştirildi. Küçükler kız-erkek voleybol şampiyonası yapıldı.

Mart ayındaki yüksek tempoyu da hâlâ unutmuş değiliz…
Evet, gerçekten mart ayında çok yoğun günler yaşadık. İlçemizde ilk kez kurumlar arası voleybol turnuvası düzenledik. Bu turnuvaya 25 takım katıldı ve çok büyük ilgi gördü. Seyirci ve sporcu açısından olağanüstü bir katılım oldu. İlklerin yılını yaşadığımız Aksu’da böyle bir etkinliğin düzenlenmesi çok sevindiriciydi. Hatırlayacağınız gibi Güney Sulama turnuvanın birincisi oldu. Aynı şampiyonayı gelecek sezon çok daha geniş kapsamlı yapacağız.

Ve geliyoruz, Nisan ayına, yani çocukların etkinliklerine…
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla nisan ayında çocuklara yönelik etkinlikler çok daha büyük bir önem taşıyor. Bu açıdan, 6-22 Nisan tarihleri arasında Geleneksel Çocuk Oyunları’nın coşkusunu yaşadık. Milli Eğitim’e bağlı okullarımızdan 2, 3, 4, 5 ve 9’uncu sınıfların katılımıyla gerçekleştirilen bu organizasyon, ilçemizde iki salonda eş zamanlı olarak yapıldı. Antbirlik ve Aksu Fen Lisesi salonlarındaki oyunları çok sayıda velimiz de izledi. Bu etkinlik büyük bir şenlik havası içinde geçti. Arkasından Antalya Kent Konseyi, Aksu Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün işbirliği ile Bisiklet Turnuvası yapıldı.

Sizin düzenledikleriniz dışında destek verdiğiniz faaliyetler de oluyor mu?
İlçemizde çok önemli bir spor dalı olan güreşe desteklerimiz sürüyor. Halen Aksu Belediyesi Spor Salonu’nda kız ve erkek güreşçilere hocalarımız eğitim vermeye devam ediyor. Ayrıca, değişik kurumların düzenlediği, bizim de katkıda bulunduğumuz etkinlikler oluyor. Örneğin Mahalleler Arası Halı Saha Turnuvası bunlardan biridir.

Yaz aylarında neler yapılacak?
Aksu’da 23-24 Temmuz tarihlerinde Muay Thai Turnuvası düzenlemeyi planlıyoruz. Bu organizasyona 150-200 sporcu katılacak. Sevgi Köyü’nde kalan 4 gencimiz de bu etkinlikte yer alacak. Bu çocuklarımız, bu spor branşında derece yaptılar. Aksu’yu önümüzdeki süreçte gençler için sporla dolu etkinliklerin yaşandığı bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz. Gençler için spor çok büyük önem taşıyor. Onların kötü alışkanlıklardan uzaklaşması, sosyal hayata karışmaları, yeni arkadaşlar edinmeleri ve sağlıklı bir bünyeye kavuşmaları için spor vazgeçilmez derecede önem taşıyor.

Gençlik Merkezi ile ilgili gelişmeler hangi aşamada?
Perge yakınlarındaki binaların Antalya İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne 25 yıllığına tahsisini gerçekleştirdik. Bununla ilgili kararlar Aksu Belediye Meclisi’nden geçti. Bu merkezin en kısa sürede hizmete girmesini amaçlıyoruz. Bu tesisimizde, satranç, ebru, Osmanlıca ve bağlama kursları da verilecek. Kurslarımızın tamamı ücretsiz olacak.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
İlçemizde spor etkinliklerinin gelişmesi için bizlere çok büyük destekler veren Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan ve Belediye Başkanı Halil Şahin’e çok teşekkür ederim. Verdikleri destekler sayesinde yeni projeleri hayata geçirme fırsatı buluyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.