Tarihi Elmalı Güreşleri 622 yaşında

Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde bu yıl 662'ncisi düzenlenen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri başladı. Mevlüt ve kortej eşliğinde başlayan güreşler, 7 Eylül Pazar günü sona erecek.

05 Eylül 2014 Cuma 18:33
Tarihi Elmalı Güreşleri 622 yaşında
Elmalı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde Belediye Başkanı Ak Partili Ümit Öztekin, bir konuşma yaptı. 662 yıldır devam eden yağlı güreşlerin önemine değinen Başkan Öztekin, Evliya Çelebi'nin kayıtlarında ve Osmanlı Devleti arşivlerinde Elmalı'daki güreş organizasyonunun yer aldığını anlattı. Türkiye'deki en eski yağlı güreş organizasyonuna ev sahipliği yaptıklarını aktaran Başkan Öztekin, "Güreşlerimizi sahipsiz bırakamayız. Bu yüzden güreşlerimizi Türkiye'nin şanına yakışır hale getirmek boynumuzun borcudur" dedi. Elmalı güreşlerini Türkiye çapında tanıtmak istediklerini dile getiren Öztekin, güreşlerle UNESCO'nun kültürel miras listesine de girmeyi hedeflediklerini belirtti.

RECEP GÜRBÜZ ANILDI
Törenin ardından mehteran takımı tarafından çalınan marşlar eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. 1988 yılında Kırkpınar'da başpehlivan olduktan sonra hayatını kaybeden güreşçi Recep Gürbüz'ün mezarı başında dua edilmesinin ardından, Hamdi Altıntepe Tesisleri'nde kurban kesildi.

73 BAŞPEHLİVAN YARIŞACAK
Güreşlerde, minik, teşvik, ayak, tozkoparan, deste küçük, orta ve büyük boy kategorilerinde müsabakalar başladı. İsmail Balaban, Serhat Gökmen, Recep Kara, Mehmet Yeşilyeşil, Osman Aynur'un da arasında bulunduğu 73 başpehlivanın katılacağı güreşlerde, 1500'ün üzerinde pehlivan er meydanında mücadele edecek. Güreşler, 7 Eylül Pazar günü düzenlenecek final müsabakaları ve ödül töreniyle sona erecek. 

Son Güncelleme: 05.09.2014 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.