Rus şampiyon ödülünü ağlayarak aldı Türkçe konuştu

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen CMAS (Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu) 2'nci Serbest Dalış Dünya Şampiyonası ikinci gün yarışlarında ‘küp apnea disiplini’nde, dünya şampiyonu olan Rus Natalıa Ovodova, Rusya Milli Marşı okunurken gözyaşlarına hakim olamadı. Rus sporcu, tören sonunda TÜrkçe yaptığı konuşmasında "Bu madalyayı 4 yaşındaki kızım için aldım” dedi.

06 Ekim 2016 Perşembe 10:07
Rus şampiyon ödülünü ağlayarak aldı Türkçe konuştu
Serbest Dalış Dünya Şampiyonası ikinci gün yarışlarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ödül törenine Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer, TSSF Başkanı Şahin Özen ve CMAS Başkanı Anna Arzhanova katıldı. Küp apnea disiplini’nde, kadınlarda 162.53 metrelik mesafeyi tek nefesle geçerek dünya şampiyonu olan Rus Natalıa Ovodova, ödülünü TSSF Başkanı ile CMAS Başkanı’nın elinden aldı. Rusya Milli Marşı okunurken gözyaşlarına hakim olamayan Rus sporcu, ödül töreni sonunda Türkçe, “Bu arada, bu madalyayı 4 yaşındaki kızım için aldım” dedi. Törenini izleyenler, Rus sporcuyu uzun süre alkışladı.

Tören sonunda ise Türk Milli Takımı’na da övgüler yağdıran Ovodova, “Bir takım siyasi olaylar olmuş olabilir ama biz her zaman iki ülke insanları ile arkadaş ve dost olacağız” dedi.

Küp apnea disiplini’nde kadınlarda Hırvatistan’dan Ludija Lujic Vuliç 158.18 metre mesafe ile ikincilik, İtalya’dan Christina Rodda 155.26 metre mesafe ile üçüncülük madalyasını aldı. Türkiye’den Fatma Uruk ise 96.98 metre ile dünya dördüncüsü oldu. Erkekler kategorisinde ise Fransa’dan Arthur Guerin Boerı 200.95 metre mesafe ile Dünya Şampiyonluğu madalyasını yine TSSF ve CMAS Başkanı’nın elinden aldı. Ekvador’dan Alfredo Leonidas Rosado Estrada 185 metre mesafe ile dünya ikinciliği, Şili Cumhuriyeti’nden Hector Daniel Arias Cordova 112.15 metre mesafe ile dünya üçüncülüğü madalyasını ülkesine götürdü.

Kadın ve erkeklerde toplam 14 ülkeden 50 serbest dalış sporcusunun katıldığı ve Cumartesi günü sona erecek yarışlarda Türkiye’yi erkeklerde 6, kadınlarda 3 sporcu temsil ediyor. Yarışlarda Perşembe günü toplam 32 sporcu ‘Sabit Ağırlık Çift Palet Disiplini’nde mücadele verecek.  

Son Güncelleme: 06.10.2016 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.