Pehlivanlar şehitler anısına güreşti

'BAŞPEHLİVANLAR Şehitler İçin Kol Bağlıyor' sloganıyla Afrin'de şehit düşen askerlerin anısına düzenlenen Salon Yağlı Güreşleri'nde, Konyaltı Belediyesi sporcusu İsmail Balaban başpehlivan oldu.

21 Şubat 2018 Çarşamba 15:37
Pehlivanlar şehitler anısına güreşti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Karesi Belediyesinin ortak düzenlediği Salon Yağlı Güreşleri'nin ikincisi 'Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor' sloganıyla Afrin'de şehit düşen askerlerin anısına ve ailelerinin yararına gerçekleştirildi. İsmail Balaban, Orhan Okulu, Hamza Köseoğlu, Şaban Yılmaz, Salih Erinç, Serhat Balcı, Fatih Atlı, Serhat Gökmen ve Ekrem Yavuz gibi birçok başpehlivanın katıldığı güreşlerde pehlivanlar aldıkları ödülleri ve yollukların tamamını şehit ailelerine ve gazilere bağışladı. Kurtdereli Spor Salonu'nda gerçekleştirilen güreşlerde kıyasıya mücadele yaşandı.

Başpehlivanlık final müsabakasında Konyaaltı Belediyesi güreşçisi ve 2017 Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban ve Fatih Atlı karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen maçın ardından İsmail Balaban başpehlivanlığı kazandı.

Vatan mücadelesi için şehit düşen askerler yararına düzenlenen böylesi bir etkinlikte yer almaktan onur duyduğunu söyleyen İsmail Balaban, “Birinciliği kazandığım için mutluyum. Ancak burada güreşlerden ziyade şehitlerimiz için bir araya gelmemiz önemlidir. Sezon hazırlıklarımız sıkı bir şekilde sürüyor. Amacım Kırkpınar'da altın kemeri yine Antalya'ya getirmek. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'e bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de şehit aileleri ve gaziler yararına düzenlenen güreşlerin çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Başkan Muhittin Böcek, “Burada güreşlere katılan pehlivanlarımız ödüllerini ve yolluklarını şehit aileleri ve gazilerine bağışladı. Afrin de vatanımızın birliği ve bütünlüğü için mücadele eden askerlerimize minnetlerimizi sunuyorum. Konyaaltı Belediyesi olarak bizler de Afrin'deki şehitlerimiz için Saklıkent Kar Şenliklerimizi iptal ettik. Bu etkinliğe katılan tüm güreşçilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 21.02.2018 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.