Okullar Ligi sona erdi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Liselerarası Okullar Ligi, kupa töreniyle sona erdi.

27 Mayıs 2016 Cuma 14:31
Okullar Ligi sona erdi
Büyükşehir Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Okullar Ligi'nde, 7 aylık maratonun ardından şampiyonluğa uzanan takımlara kupaları verildi. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke, öğrenciler ve aileleri katıldı. 



"ARANIZDAN YILDIZLAR ÇIKACAK"



Öğrencilere 'Geleceğin yıldızları' diye seslenen Türel, Antalya'ya, Türkiye'ye yıldız sporcu kazandırmak, sağlam kafalı, sağlam vücutlu gençlerin önünü açmak için başlattıkları, Türkiye'ye örnek olan Okullar Ligi'nde Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı, Aksu ilçelerinden okulların futbol, basketbol, voleybol ve hentbol branşlarında karşılaşmalar yaptıklarını söyledi. Türel, 7 ay süren ligde Gençler, Yıldızlar, Küçükler kategorilerinde, 80 okul, 156 takım ve 2 bin 530 öğrencinin mücadele ettiğini kaydetti.



Okullar Ligi'ni 19 ilçenin tamamına yayarak, geliştireceklerini anlatan Başkan Türel, "Projeye başlarken bu lig geleceğin şampiyonlarını, yıldızlarını ortaya çıkaracak demiştim. İnşallah Antalya'dan Arda Turan gibi, Hidayet Türkoğlu gibi yıldızlar çıkacaktır, hedefimiz, arzumuz budur" dedi.



HEDEF AVRUPA KUPASI FİNALİ



Dünya çapında spor tesisleri yaparken, ilçe ve mahallelerde spor salonları açarken, bir taraftan da böyle projelerle Antalya'yı bir spor şehri yapmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Türel, şunları söyledi: 



"İşte dün Türkiye Kupası maçına ev sahipliği yaptık. Arda Turan kardeşimizle maçı birlikte izledik. Siz de onlar gibi milli yıldızlar olacaksınız. Artık milli maçlara ev sahipliği yapıyoruz, daha fazlasına da yapacağız. Bir dönem Antalyaspor'umuz inşaat çukurunda antrenman yapıyordu. Bugün ise milli maçlara, Türkiye Kupası finallerine ev sahipliği yapan bir stadımız var. İnşallah Avrupa Kupası finallerine de ev sahipliği yapacağız."



FAİR PLAY RUHU VURGUSU 



Okullar ligi projesinin hedefinin sadece yıldızlar yetiştirmekten ibaret olmadığının altını çizen Türel, "Evlatlarımız, bu müsabakalarla spor kültürü, spor ahlakı ve disiplini kazanıyor. Farklı ilçelerimizin ve okulların öğrencileri bu organizasyonla bir araya gelerek fair-play ruhu içerisinde arkadaşlık ve dostluklar kuruyor. Bu lige katılan herkes benim gözümde şampiyondur. Önemli olan centilmence mücadele etmektir. Ama elbette dereceye girenler de şampiyonların şampiyonlarıdır" diye konuştu. 



"SPORA DESTEK MEYVELERİNİ VERİYOR"



İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke de eğitimin sadece akademik başarıdan ibaret olmadığını, sporun da eğitimin en önemli dalı olduğunu vurguladı. 118 bin 250'ye çıkan lisanslı sporcu öğrenci sayısı ile Antalya'nın bu alanda Türkiye birincisi olduğunu söyleyen Tevke, "Büyükşehir Belediye'nin katkılarıyla spora verdiğimiz önem, çeşitli başarıları da beraberinde getirdi. 6 branşta ferdi olarak 9 Türkiye birinciliği, 2 branşta takım olarak Türkiye birinciliği başarısı kazandık. Serikli gençlerimiz hentbolda Fransa'da dünya şampiyonu oldu. Bize en büyük katkıyı veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ve ekibine, Milli Eğitim ailesi adına teşekkür ediyorum" dedi.



ŞAMPİYONLARA TATİL HEDİYESİ



Konuşmaların ardından şampiyon takımlar kupalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Antalyaspor Derneği Başkanı Nafiz Tanır'ın elinden aldı. Başkan Türel, şampiyon olan takımlara 5 yıldızlı otelde tatil hediye etti.

Son Güncelleme: 27.05.2016 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.