Minikler Tekvando İl Şampiyonası yapıldı

 TEKVANDO Minikler Antalya İl Şampiyonası, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yapıldı.

31 Ekim 2017 Salı 10:37
Minikler Tekvando İl Şampiyonası yapıldı

Cumhuriyetin ilanının 94'üncü yıldönümü dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Tekvando Antalya İl Temsilciliği işbirliğinde organize edilen Minikler Antalya İl Şampiyonası Cumhuriyet Kupası Manavgat'taki Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu'nda yapıldı. Antalya, Manavgat ve Alanya'dan toplam 10 kulübün sporcularının ferdi olarak katıldığı şampiyonada 160 sporcu mücadele etti. Kıran kırana geçen mücadelelerde 2005, 2006, 2007 ve 2008 doğumlu; 25, 27, 30, 33, 36, 40, 45, 50, 57 ve 57+ kilogramda sporcular mindere çıktı.

Tekvando İl Temsilcisi Mustafa Avcıoğlu, Türkiye şampiyonluğu için ön hazırlık olarak kabul edilebilecek il şampiyonasına altyapısı uygun olması dolayısıyla Manavgat'ı seçtiklerini söyledi. Avcıoğlu, "Cumhuriyetimizin ilanının 94'üncü yılı dolayısıyla düzenlediğimiz şampiyonamıza 110'u erkek 160 sporcu katıldı. Şampiyonada kulüp sporcularımız ferdi olarak mücadele ederken, Türkiye Şampiyonası'na katılım sağlayacak olan sporcuların belirlenmesinde faydalı bir şampiyona gerçekleştirdik" dedi.

"DESTEK BEKLİYORUZ"
Tekvandoda Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil edecek Antalyalı sporcuları yetiştirmek için yoğun çaba harcadıklarını vurgulayan Mustafa Avcıoğlu, "Temsilcilik olarak imkanlarımız sınırlı. Bu noktada belediyelerimiz ve resmi kurumlarımızdan destek bekliyoruz. Hem altyapı hem hakem eksikliklerimizi gidermeleri ve turnuva düzenlemeleri konusunda bize sağlayacakları katkılar Türk sporunun gelişmesine yapılacak katkı olacaktır. Kış dönemi turizmciler için ölü sezondur. Kış sezonunda turizmcilerle işbirliği yapabiliriz. Bizlere sunacakları uygun fiyatlarla 5 yıldızlı tesislerde 500-600 sporcunun katılımının olacağı turnuvalar düzenleyebiliriz" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya da son aylarda Manavgat'ta birçok spor organizasyonunun gerçekleştirildiğini kaydederek, şöyle dedi:

"Yerel, ulusal ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Burada amacımız spora olan ilgiyi artırmak, yerelin de spora bakışını değiştirmek. Daha çok spor organizasyonu almak birinci amacımız. 1100 sporcu ile Karate Şampiyonası yaptık, Tekvando İl Şampiyonası yaptık, sadece minikler kategorisinde 160 sporcuyla Manavgat'ta kurulan yeni federasyonu ile Tay-Kik Turnuvası yaptık, Görme Engelliler Federasyonu burada ligini yaptı. Yani son iki ay içerisinde onlarca organizasyon yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.