Küçük dev herkül!

ANTALYA'da 1 metre 35 santimetre boyundaki Serkan Çakmaz, boyu nedeniyle yıllarca hissettiği dışlanmışlık duygusunu aşmak için başladığı halterde paralimpikte (engelli) olimpiyat şampiyonluğu kazanarak, kendini ispatlamayı hedefliyor.

06 Ekim 2016 Perşembe 12:30
Küçük dev herkül!
20 yaşındaki Serkan Çakmaz, 6 ay önce tanıdıklarının yönlendirmesiyle halter sporuna başladı. Boyu nedeniyle çocukluğundan itibaren dışlanmışlık duygusu yaşadığını anlatan Çakmaz, farklılığını zamanla eğlenceli hale getirmeye çalıştığını ve sporla yeniden yaşama tutunduğunu söyledi. Boyunun kısalığı yüzünden okula gitmek istemediğini ve küçük yaşta çalışarak ailesinin geçimine katkıda bulunduğunu aktaran Çakmaz, son yıllarda otellerde animasyon gösterilerinde yer alarak geçimini sağladığını söyledi. Halter sporuyla tanıştıktan sonra hedeflerinin ve hayallerinin değiştiğini dile getiren Kaçmaz, Ocak ayında podyuma çıkacağı ilk resmi maçında Türkiye şampiyonluğunu hedeflediğini belirtti.

Ferdi olarak katılacağı ocak ayındaki şampiyonaya her gün antrenman yaparak hazırlandığını kaydeden Çakmaz, 2017'nin kendisi için çok önemli olduğunu anlattı. 1 metre 35 santimetre boyunda, 54 kilo ağırlığında olmasına rağmen 130 kiloluk halteri kaldırabildiğini dile getiren Çakmaz, daha fazla çalışarak şampiyonada rekor kırmak istediğini belirtti.

Türkiye şampiyonluğunu kazanıp milli takıma seçilmeyi hedeflediğini aktaran Çakmaz, ardından engellilerin mücadele edeceği Avrupa ve dünya şampiyonasında podyuma çıkarak madalya kazanmayı hedeflediğini söyledi. Cüce olması nedeniyle hep sıkıntı yaşadığından bahseden Çakmaz, 2020 yılındaki olimpiyat oyunlarında şampiyonluk kazanarak, kendini ispatlamayı ve yaşamı boyunca ailesine maddi destek sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Çocukluğunda hissettiği dışlanmışlık duygusunu gençlik döneminde aşarak cüceliğini farklılık haline dönüştürüp animasyon gösterilerinde sahneye çıktığını anlatan Çakmaz, şöyle konuştu:

"Yıllarca insanlar tarafından dışlandım. İnsanlar hep 'Aaa kısa boylu çocuk var' diye konuştu. Normal insan olarak karşılamadılar. Çok zorluk çektim. Aileme katkı sağlamak için çalışmak istedim. Bunun için çalışmam lazımdı. Eğlence sektörüne girdim. Farklılığımı eğlenceye dönüştürmek için animasyon gösterilerine katıldım. Tanıdığımın yönlendirmesiyle de araştırarak, haltere başladım. Halter sporu benim tanınmamı sağlayacak. Kendimi hızla geliştirdim. Madalya kazanarak Türkiye'yi temsil etmek istiyorum. Kazanacağım unvanlarla kendimi tanıtmak istiyorum. Ezilmek istemiyorum. Madalya kazanıp maddi imkanlarla ailemi de kurtarmak istiyorum. Tek amacım, ezilmekten bıktım." 

Son Güncelleme: 06.10.2016 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.