Kalpar: Böyle yenilgilere şaşırıyor insan

AYTEMİZ Alanyaspor teknik direktörü Hüseyin Kalpar, "Girmiş olduğumuz pozisyonlara baktığımızda, olmayan gollere baktığımızda, oynanan oyuna ve istatistiklere baktığımızda şaşırıyor insan, ben de şaşırıyorum" dedi. Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise hakemin kararlarıyla oyunun önüne geçtiğini söyledi.

05 Aralık 2016 Pazartesi 10:08
Kalpar: Böyle yenilgilere şaşırıyor insan
Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor sahasında Atiker Konyaspor'a 3-2 yenildi. Karşılaşmayı değerlendiren Aytemiz Alanyaspor teknik direktörü Hüseyin Kalpar, "Maç keyifli ve bol gollü oldu ama biz Aytemiz Alanyaspor olarak kendi kendimize mağlup oluyoruz. Kendi kalemize gol atıyoruz. Rakip yanlış anlamasın ama onlar hiç bir şey yapmadan 2-0 mağlup duruma düştük. Bu bizim dezavantajımız, handikapımız. Dolayısıyla '2-0 mağlup duruma düşen, kendi sahasında bir takım nasıl olması gerekir' diye değerlendirdik. Özellikle ikinci yarıya 2-0 mağlup girdik. Rakibimiz 10 kişi kaldı. Bunu nasıl lehimize çeviririz konusunu oyuncularımızla paylaştık. Şöyle paylaştık, 'bir kişinin eksikliğini ancak top bizde kalarak, garanti oynayarak, garanti pas ve yön değiştirerek, rakibin arkasına koşu yapıp topla buluşturarak, kenarlardan ilerleyerek bunu lehimize çevirebiliriz' dedik. Gerçekten de maçı 2-2'ye getirdik. İyi de goller oldu" dedi.

"KENDİ KENDİMİZE MAĞLUP OLDUK"
Attıkları gollerin ardından galibiyete oynayan bir takım hüviyetine büründüklerini aktaran Kalpar, "Ortaya koyduğumuz oyun arzu ve istekle pozisyonlar bunu gösterdi. Nitekim yine bireysel hatadan, bariz bir hatadan yapılan bir penaltı ile maç biterken 3-2 mağlup duruma düştük. Girmiş olduğumuz pozisyonlara baktığımızda, olmayan gollere baktığımızda, oynanan oyuna ve istatistiklere baktığımızda şaşırıyor insan, ben de şaşırıyorum. Böyle iyi bir istatistiği olan bir takımın galip gelmesi gerekir ve maalesef biz mağlup oluyoruz. Bu mağlubiyeti de rakip de tabi ki mücadele ediyor fakat rakip hiç pozisyon bulmadan kendi kendimize mağlup olduğumuzu söylemek istiyorum. Bu Atiker Konyaspor tarafından yanlış anlaşılmasın, ben kendi zaafımızı ortaya koymaya çalışıyorum. Çünkü ilk golü kendi kalemize attık, ikinci golde ise böyle hata olmaz, üçüncü gol ise penaltı işte. Yaklaşık 40-50 metreden uzun bir top geliyor, uzun topla rakip buluşuyor" diye konuştu.

"YAPILANLAR KENDİ HANDİKABIMIZ"
Yapılan hataların kendi handikapları olduğunu aktaran Kalpar, şunları söyledi:"Bunların hepsi bizim handikapımız. Bunlara da bu hafta çok çalışmamıza rağmen, rakibin iyi yönlerini bilip bertaraf etmek için büyük bir çalışma içerisinde olduk. Maalesef yine de başarılı olamadığımız gerçeğini ortaya koyuyor. Kendi sahasında 3- 2 mağlup olmak bizim için çok kötü bir şey ve 3 gol yediğiniz zaman ister istemez galip gelmek çok zorlaşıyor. Hadi 2- 0'dan sonra 2- 2'yi yakaladık ama son dakikada yediğin gole de bir şey yapamıyorsun. Konyaspor'u tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Aytemiz Alanyaspor'a da geçmiş olsun demek istiyorum."

ATİKER KONYASPOR CEPHESİ
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise şöyle konuştu: "Söyleyeceğim sözler Aytemiz Alanyaspor takımı, teknik heyeti ve yönetimiyle alakalı değil. Bugün iyi de oynadılar. Özellikle biz 10 kişi kaldıktan sonra da iyi oynadılar. Takıma da geçmiş olsun diyorum. Aytemiz Alanyaspor deplasmanı iyi, iyi bir takım var, iyi oyuncular var ve çok zor bir deplasman. Onların ötesinde de bir zorluk var, bunu da net yaşadım. Bunu etkileyen en önemli nedenlerden biri de maçın önüne geçen hakem kararı. Bu ülkenin en önde gelen hakemi ve ismini duyduğumuzda bize güven telakki eden, bugüne kadar yaptıklarıyla, bugün oyunun önüne geçti. Oyunun önüne geçen çok şey vardı önce bunları çözelim ki sonra oyunu konuşalım. Doğru başladık, iyi gidiyordu işler. Alanyaspor da biz de pozisyonlara girdik. Belki en zor deplasmanlardan biri. Aslında hakem açısından da rahat bir hale getirdik. Bir anda kırmızı kart çıktı. Ne olduğunu anlayamadık. Sonra bir baktık ki alakası yok. Bunu iki taraftan irdelemek lazım. Oyuncular gol attıktan sonra sevinecek, bu işin doğası bu. Kaldı ki hiçbir oyuncumuzun attığı golden sonra takımı rencide edici şeyi onaylamıyoruz. Durup dururken ne gördün? Sadece ellerini açmış, seyirciye bir hareket yok. Ne gördün de attın? Anlaşılır gibi değil. Bir anda A'dan Z'ye değişen oyun. İkinci yarıda çok doğru oynadılar. Beraberliği de yakaladılar. Çok zorlandık, psikolojik olarak da geriye düştük. Maçın sonlarında biz de istedik. Biraz şuursuz da olsa onlar da istedi ve bize döndü. Bu kalitede bir hakemin yaptığı hata anlaşılır gibi değil." 

Son Güncelleme: 05.12.2016 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.