Eto’o, Antalya’nın gönüllü turizm elçisi gibi çalışıyor

Antalyasporlu Samuel Eto’o Antalya’nın gönüllü turizm elçisi gibi çalışıyor. 1 milyonun üzerinde takipçisi olan Eto’o, sosyal medya hesaplarından “Antalya Sizi Bekliyor” diyerek, takipçilerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 16 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan maça davet ediyor.

11 Temmuz 2016 Pazartesi 13:42
Eto’o, Antalya’nın gönüllü turizm elçisi gibi çalışıyor
Kamerunlu çocukların eğitimleri için 16 Temmuz’da Antalya’da dünya futbol yıldızlarının katılacağı bir bağış maçı organize eden Antalyasporlu futbolcu Samuel Eto’o, aynı zamanda Antalya’nın gönüllü turizm elçisi gibi çalışıyor. 1 milyondan fazla takipçisi olan Eto’o sosyal medya hesaplarından “Antalya Sizi Bekliyor” diyerek takipçilerini Antalya’ya ve maça davet ediyor. Eto'o, yalnızca iyi bir futbolcu olmakla kalmıyor kurduğu vakıf aracılığıyla gerçekleştirdiği sosyal projeler ile ülkesi Kamerun’daki çocuklara yardım eli uzatıyor.

Eto’o Vakfı aracılığıyla, sağlık, eğitim ve spor alanında Afrika kıtasındaki çocukların gelişimi için bir dizi çalışma yürüten yıldız oyuncu, vakfın 10.yıl kuruluşu nedeniyle Messi, Neymar, Suarez, Maradona, Eden Hazard, Totti, Michael Essien, Xavi, JayJay Okocha, Pierre Emerick, Aubameyang, Iniesta ve Arda Turan’ın da bulunduğu çok sayıda yıldız futbolcuyu Türkiye'ye getiriyor.

Samuel Eto’o’nun düzenleyeceği bağış maçına arkadaşlarının desteği ise tam. NBA takımlarından Oklahoma City Thunder'da oynayan profesyonel Kongo kökenli İspanyol basketbol oyuncusu Serge Ibaka, Fransa Millî Futbol Takımı'nın kaptanı Martinik kökenli Fransız futbolcu Eric Abidal ve Fransız millî futbolcu Lass Diarra’nın kısa videolarından oluşan instagram gönderileri ile Eto’o’ya Antalya’daki maç için destek mesajı veriyor. Ayrıca şu an Chelsea kulübünün formasını giyen Belçikalı millî futbolcu Eden Hazard, Barcelona'da 11 numaralı formayı giyen Neymar, Montreal Impact takımında forma giyen Didier Drogba ve futbolcular arasında en iyilerden biri olarak kabul edilen Lionel Messi de instagram hesabında yer alan isimler arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı havaalanında karşılayarak özel olarak maça davet eden Eto’o, davetinin kabul edilmesinden sonra facebook, twitter ve instagram hesaplarından teşekkür mesajı yayınladı. Eto’o “Vakfımın 10.Kuruluş yılı dolayısıyla dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Antalya’da düzenleyecek olduğumuz futbol yardım maçında nazik yaklaşımları ve katkılarından dolayı, başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor As Başkanı Ali Şafak Öztürk’e şükranlarımı sunarım. Kamerunlu çocuklar sizi asla unutmayacak” şeklinde paylaşımda bulundu.

Eto, Antalya’dan paylaştığı başka bir fotoğrafta da “Güzel Gökyüzü, Güzel Hava, Antalya Sizi Bekliyor” ifadelerine yer verdi.

Büyük gün 16 Temmuz
Dünyaca ünlü futbolcular, Türk karması ile 16 Temmuz'da Antalya Arena'da yapacağı özel maçı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de forma giyerek, ünlü yıldızlarla bir süre futbol oynayacak. 33 bin kişinin izlemesi beklenen karşılaşmanın turizm açısından Türkiye’ye olumlu katkı sağlaması bekleniyor.

Antalya ve Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli bir fırsat olacak etkinliğe katılanların sayısı, özellikle yabancıların aileleriyle birlikte gelmeleri halinde 120 bine ulaşacak. Ziyaretçilerin konaklama, ulaşım, yeme-içme ve eğlence giderleriyle Antalya'da yaklaşık 2 milyar liralık bir ekonomi oluşturması bekleniyor.

Karşılaşmanın biletleri www.biletix.com ve www.aerobilet.com.tr adreslerinden 5 ayrı kategoride satışa sunuldu. 7 - 17 yaş arası katılımcılara, biletler %30 indirimli satılıyor. Girişler sırasında indirimli bilet sahiplerinin kimlikleri kontrol edilecek. Karşılaşmadan elde edilecek gelirler Samuel Eto'o Vakfı'na aktarılacak.

Dünyaca ünlü futbolcular, Türk karması ile 16 Temmuz'da Antalya Arena'da özel bir maç yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteğiyle oynanacak karşılaşmanın Türk turizmi açısından çok önemli bir etki oluşturacağı öngörülüyor. Karşılaşmayı, 33 bin kişinin izlemesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 11.07.2016 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.