Eski milli halterci tarihe geçmek istiyor

TÜRK halterinin dünyaya duyurulmasına katkı sağlayan önemli isimlerden 68 yaşındaki Salih Suvar, Dünya Masterler Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, 'halter sporunda masterlerde art arda 3 kez dünya şampiyonu olan ilk Türk sporcu' unvanının sahibi olmak istiyor.

28 Eylül 2016 Çarşamba 10:22
Eski milli halterci tarihe geçmek istiyor
Antalya'da oturan eski milli halterci Salih Suvar, haftanın her günü, günde 3 saat antrenman yaparak perşembe günü Almanya'da başlayacak Dünya Masterler Halter Şampiyonası'na hazırlandı. Her gün antrenmanda toplamda 16 ton ağırlık kaldırarak şampiyonaya hazırlanan Suvar, gençlik döneminde kazandığı başarıların devamını, kazanacağı madalyalarla sürdürmek istediğini söyledi. 14 yaşında başladığı halter sporunda 1971 yılında İzmir'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda altın madalya ile 1972 Münih Olimpiyatları'ndaki 6'ncılık derecesiyle taçlandırdığını anlatan Suvar, sakatlığı nedeniyle 1982 yılında spor hayatına ara verdiğini söyledi.

MASTERLER KATEGORİSİNDE 8 REKOR KIRDI
Almanya'da yıllarca yaşadıktan sonra 2000 yılında Türkiye'ye dönüş yaptığını ve yeniden spora başladığını dile getiren Suvar, masterler kategorisinde podyuma çıktığı şampiyonalarda 8 rekor kırdı. Son iki dünya şampiyonasında altın madalya kazanan Suvar, "Almanya'daki dünya şampiyonasına çok iyi hazırlandım. Hedefim altın madalya kazanmak. Halterde masterler kategorisinde art arda 3 kez dünya şampiyonluğunu kazanan ilk Türk sporcu olmak istiyorum" dedi.

Bu yaşına kadar çok şampiyonluk kazandığını aktaran Suvar, şöyle konuştu:
"Sakatlanınca çok sevdiğim sporu bırakmak zorunda kaldım. 2000'de 18 yıl aradan sonra yeniden haltere başladım. Masterlerde 2 dünya 4 kez Avrupa şampiyonu oldum, 8 kez dünya rekoru kırdım. 68 yaşında olmama rağmen her gün 3 saat antrenman yapıyorum. 50 yaşından sonra da insanlar kahvede oturarak günlerini harcamasın. Spor yapsınlar, halter olmasa da koşu, bisiklet, yürüyüş yapabilirler. Beni dünyada geçen sporcu yok. Türkiye'de 1970- 1980 yılında halterde en iyi sporcu bendim. Türkiye'de masterlerde dünya rekoru kıran kimse yok. 3 kez dünya şampiyonu olup tarihe geçmek istiyorum. 68 yaşında olmama rağmen hala dünya rekoru kırabiliyorsam ne yaşım geçmiş ne de işim bitmiştir benim. 77 kiloda ve 85 kilodaki şampiyonluk kazandım."

Toplamda 210 kilo ile dünya rekorunun kendisine ait olduğunu aktaran Suvar, bu şampiyonada rekorunu geliştirmeyi hedeflediğini kaydetti.

Son Güncelleme: 28.09.2016 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.