Engin Korukır: Resmen bizi kovdular

Antalyaspor Kulübü ile sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Teknik Direktör Engin Korukır, Antalyaspor'un büyük bir camia olduğunu ve küçük düşüncelerle yönetilemeyeceğini söyledi. Korukır, "İçimize sindiremiyoruz neden gittiğimiz bilmiyoruz resmen bizi kovdular bu bizi en acıtan şeydir" dedi.

12 Kasım 2014 Çarşamba 08:50
Engin Korukır: Resmen bizi kovdular
Antalyaspor Kulübü ile sözleşmesi karşılıklı feshedilen Engin Korukır, Hasan Subaşı Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Korukır'ın yardımcı antrenörleri Selim Özer, Nihat Köksal, Yaşar Kıyar, Taşkın Darcan da katıldı. Toplantıda Korukır, teknik adamlık dönemindeki en zor basın toplantılarının birini gerçekleştirdiğini söyledi. Kırmızı beyazlı takımda görev başladığı 9 Haziran'dan itibaren görevini hiç aksatmadan disiplin ve özveriyle yaptığını dile getiren Korukır, geçmişe baktıklarında kendilerini

eleştirecek, meslek adına çok az kabahat bulduğunu belirtti.

Ligdeki 9 hafta ve öncesindeki kamp döneminde hazırlık maçları sürecinde takımın Kasım ayından itibaren performansı artıracağını söylediklerini anlatan Korukır, "Takım ileride iyi işler yapacağını gösteriyordu. Kasım ayının sonunu maalesef göremedik. Bunda bizim kabahatimiz de vardır. Bundan eminiz ki kulübümüze, camiamıza en küçük bir eksikliğimizin olduğunu düşünmüyorum, kabul etmiyorum. Kulüpten niçin ayrıldığımızı da bilmiyorum. Yönetim kuruluyla konuştuğumuz zaman son 3-4 haftadır takımın gidişatından memnun olmadığını söylediler. 'Bu son 3 haftada Samsun, Manisa, Altınordu maçında kötü başlangıcın sinyalini aldık' dediler. Onlara sayı duruyoruz. Ben şimdiye kadar galibiyet ve beraberlikte futbolcularımın benim, teknik heyetin verdiği görevleri çok iyi yaptığına inanıyorum" diye konuştu.

"HANGİ TEKNİK ADAM BUNU KABUL EDER"
Altınordu maçına kadar futbolcularının performansının olağanüstü olduğuna dikkati çeken Korukır, Altınordu maçında iki tane net gol pozisyonu kaçtığını, kırmızı beyazlı takım lehine verilmeyen 1 penaltı kararı ile rakip oyuncunun kırmızı kart görmesi gerektiğini söyledi. Bu konuların yönetim tarafından gündeme getirilmediğini aktaran Korukır, teknik heyetin suçlandığını anlattı. Antalyaspor'da göreve başladığı günden itibaren takımın sezonu 1'inci ya da 2'nci sırada tamamlayacağını belirttiğini kaydeden Korukır, “Bunu kendimize özgüvenimiz ve yaptığımız transfere güvenerek söyledim. Gizli kalmak kaydıyla. Ligin ilk 5 haftasında Antalyaspor ilk 6 takımda olmazsa mukavele feshedilir maddesi konuldu. Ben bunu kabul ettim hangi teknik adam bunu kabul edebilir" dedi.

"BÜYÜK CAMİA KÜÇÜK DÜŞÜNCELERLE YÖNETİLMEZ"
Kulüple ilgili yanlış bir şey yapmadıklarını kaydeden Korukır, şöyle konuştu:

"Hatamız olmuştur ama kulübümüzle ilgili yanlış hiçbir şey yapmadık. Benim ve ekibimin bundan gönderiliş şekli son 3 maçtaki performans ile ilgili ise bunun takdirini herkese bırakıyorum. Daha ne yapmamız gerekiyordu onu da bilemiyorum. Benden sonra buraya gelecek teknik adama lütfen sahip çıksın taraftar, yönetim. O teknik direktör kendini güçlü hissetsin ve güçlü çalışsın. Çünkü bunu hep söylüyorum. Bana göre çok büyük bir camia burası. Küçük düşüncelerle yönetilmez. İlk geldiğimde çok büyük düşündüm. Yarın yine başlasam 1'inci olacağız derim."

"FUTBOLCULARIM ÖYLE İNSANLAR DEĞİL"
Toplantıda bir gazetecinin Altınordu maçında futbolcuların kasıtlı olarak yenildiği iddialarının konuşulduğu yönündeki sorusu üzerine Korukır, Antalyaspor'da yerli ve yabancı oyuncuların çalışabileceği en düzgün insanlar olduğunu belirtti. Futbolcuların böyle bir zihniyette olacağını düşünmediğini aktaran Korukır, "Benim futbolcularım öyle insanlar değil" dedi. Antalyaspor yönetiminin kendisine kararı telefonla açıkladığını hatırlatan Korukır, "Telefonla tebligat yapıldı. Hoş bir durum değil beni telefonla arayan insanda beni Antalyaspor'a getiren insan. Art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Hakkımı bir kişiye helal etmiyorum dedim ama artık ona da helal ediyorum. Tek üzüntüm biz böyle göndermeleriydi. Bizi böyle gönderene şunu söylüyorum, aynı durum kendilerine uygulansa. Benim ve ekibimin buradan gönderilmesi için çok yanlış. Ben Engin Korukır olarak bulunduğum yerde namus ve şerefe dikkat ederim. Antalyaspor benim namusum ve şerefimdir. İnsan namusunu laf getirir mi? Ben burada böyle çalıştım. Hayatım boyunca unutamayacağım kulübüm" diye konuştu.

"KİMSE HANCI DEĞİL YOLCUDUR"
Korukır, görev yaptığı 9 maçta kırmızı beyazlı takımın 18 puan kazandığını ve maç başına 2 puan ortalamasına ulaştığını aktardı. Sezon öncesi maç başına 1.9 puan ortalamasıyla takımın şampiyon olacağını belirttiklerini anlatan Korukır, böyle devam etmeleri halinde de açık ara şampiyon alacaklarını söyledi. Kendisi ile teknik heyetin hiçbir eksiği bulunmadığını ve özel konuları konuşmak istemediğini belirten Korkır, "Camialar ilelebet kalıcıdır kişiler de geçicidir. Kimse hancı değil yolcudur. Bu takımın Süper Lig'e çıkması beni en fazla mutlu edecek şeydir. Antalyaspor'un Süper Lige çıkacağına inanıyorum. Benden sonra muhakkak değerli ve akıllı bir hoca gelecektir kadromuz da yeterlidir. İçimize sindiremiyoruz neden gittiğimiz bilmiyoruz resmen bizi kovdular bu bizi en acıtan şeydir" dedi.
 

Son Güncelleme: 12.11.2014 08:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.