Dağcılar 'örümcek tırmanışı' yaptı

PROFESYONEL dağcılardan oluşan 'Örümcek Kaya Tırmanışı Topluluğu', Geyikbayırı mevkiinde kaya tırmanışı yaptı.

28 Ocak 2017 Cumartesi 12:38
Dağcılar 'örümcek tırmanışı' yaptı
 

 

Grup lideri Bekir Çeliker'in yönetiminde dağda kamp kuran tam teçhizatlı profesyonel dağcılar, Aynur Sorgun, Şener Güngör, Afife Üner, Efe Üner, Rıza Özgen, Durmuş Ali Toker, Adnan Ünal, Mehmet Güner'in açtığı 5+, 6, 6+ ve 7-'lik rotalarda ilerleyip, sivri ve dik kayalara zorlu bir tırmanış yaptı. Saatler süren nefes kesen tırmanış, grubun başarısıyla sona erdi.




Kayalardan kontrollü inen grup üyeleri, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun dağ mihmandarlığı ve tırmanış antrenörlüğü eğitimlerinde başarılı dereceler alan Aynur Sorgun ile Afife Üner'e 'Örümcek Kadın' lakabını taktı.



Tırmanış grubu, 'Örümcek Kaya Tırmanışı' etkinliğinin geleneksel hale getirildiğini, Geyikbayırı mevkiinde her yıl tekrarlandığını söyledi. Dağcılar, "Amacımız, dağ sporunu çocuk, genç ve yetişkinlere sevdirmek ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak" dedi

Son Güncelleme: 28.01.2017 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.