Büyükşehir güreşçisi Türkiye Şampiyonu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Güreş Takımı sporcusu Adem Burak Uzun, Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonu oldu. Uzun, Avrupa ve Dünya şampiyonasında ay- yıldızlı mayoyu giymeye hak kazandı.

26 Şubat 2018 Pazartesi 15:50
Büyükşehir güreşçisi Türkiye Şampiyonu

Bünyesinde Milli Takım forması giyen 29 sporcusu bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Güreş Takımı başarıdan başarıya koşarken, sporcuları da madalyaya doymuyor. Amasya'da gerçekleştirilen Yıldızlar Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'na katılan ASAT Güreş Takımı sporcusu 14 yaşındaki Adem Burak Uzun, 51 kiloda rakiplerini mağlup ederek, altın madalya kazandı ve birincilik kürsüsüne çıktı. Genç güreşçi aynı zamanda 320 sporcu arasından turnuvanın en teknik sporcusu seçildi. Antalya'nın gururu olan Adem Burak Uzun, bu yıl Ukrayna'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ve Hırvatistan'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'nda ay-yıldızlı mayo ile Türkiye'yi temsil edecek.

BAŞKAN TÜREL 'BEDRİN ASLANLARI' DİYE HİTAP EDİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı Koordinatörü Mustafa Kemal Karaboğa, Başkan Menderes Türel'in ASAT Spor Kulübü sporcularına 'Bedrin Aslanları' diye hitap ettiğini belirterek, “Bizler de bu övgüye mazhar olabilmek için Antalya'nın adını her kulvarda duyurmaya çalışıyoruz. 150 sporcumuzla hem dualı çayırlarda hem de ulusal ve uluslararası minder arenalarında belediyemizi, Antalya'mızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz" dedi.

BAŞKAN TÜREL'E TEŞEKKÜR

Bu başarının ardında Başkan Türel'in güreş sporuna verdiği büyük desteğin olduğunu vurgulayan Karaboğa, “Başkanımız, birbirinden güzel tesisler kazandırarak sporcularımıza en büyük desteği vermektedir. Sporcularımız Serik Boğazkent Güreş Eğitim Merkezinde her hafta beslenmeli ve konaklamalı kamp yapıyor. Tesiste sporcularımızın her türlü ihtiyaçları karşılanıyor ve en üst konforda sporcularımıza hizmet veriyor. Bu imkânları boşa çıkarmayan sporcularımız da minder güreşinde miniğinden büyüğüne, yağlı güreşte ise minik boydan başpehlivanına kadar katıldığı her müsabakada madalyaları Antalyalılara armağan ediyor. Şu an kulübümüzde milli takım forması giyen 29 sporcumuz bulunmakta. Bunlar arasında, 5 Avrupa, 3 Dünya, 1 Olimpiyat derecesi ve sayısız Türkiye Şampiyonluğu bulunan sporcularımız yer alıyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.