Aytemiz Alanyaspor, Avrupa kapısına dayandı

AYTEMİZ Alanyaspor tarihinde ilk kez oynadığı Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde rakibi Fraport TAV Antalyaspor'u mağlup ederek adını finale yazdırdı. Alanyaspor bu sonuçla Avrupa yolunda da büyük avantaj sağladı. Alanyaspor, finalde Trabzonspor ile karşılaşacak.

19 Haziran 2020 Cuma 15:40
Aytemiz Alanyaspor, Avrupa kapısına dayandı

Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)-

Aytemiz Alanyaspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final 2'nci maçında evinde Fraport TAV Antalyaspor'u ağırladı. İlk maçta deplasmanda rakibini Junior Fernandes'in golüyle geçen Alanyaspor, 2'nci maçta da Cisse'nin 3 ve Ceyhun'un 1 golüyle rakibini rahat geçti. Kulüp tarihinde ilk kez yarı final oynayan turuncu yeşilli takım, bir ilki daha başarıp adını finale yazdırdı.

CİSSE HATTRİCK YAPTI

Koronavirüs nedeniyle liglere ve kupaya verilen aranın ardından ilk lig maçında Medipol Başakşehir'e şanssız bir şekilde yenilen Alanyaspor, kupa maçında eski günlerine döndüğünü gösterdi. Ara sonrası ilk resmi maçta durağan bir futbol sergileyen turuncu yeşilli takım, kupada finale adını yazdırdı. İlk yarı 15'inci dakikada Papiss Cisse ve 25'inci dakikada Ceyhun Gülselam'ın golleriyle soyunma odasına 2-0 önde giren Alanyaspor, 2'nci yarıya da golle başladı. Papiss Cisse 46 ve 49'uncu dakikalarda attığı gollerle hattrick yaptı.

Finalde Fenerbahçe'yi eleyen Trabzonspor ile karşılaşacak olan Aytemiz Alanyaspor, kupayı evine getirmek istiyor. Türkiye Kupası finalinin ne zaman nerede oynanacağı henüz açıklanmadı.

AVRUPA KAPISINI ARALADI

Alanyaspor bu sonuçla birlikte UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeye çok yaklaştı. Aytemiz Alanyaspor'un, finaldeki rakibi Trabzonspor'un ligdeki sıralaması ve Avrupa'dan men cezası nedeniyle UEFA Avrupa Ligi'ne gitme şansı yükseldi. Aytemiz Alanyaspor ilkleri yaşadığı bu sezonda Avrupa'ya da giderek başarılarına yenisini eklemek istiyor.

Aytemiz Alanyaspor'un Şilili golcüsü Junior Fernandes de Antalyaspor maçında 'dalya' dedi ve turuncu yeşilli formayla 100'üncü maçına çıktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.