Aygün'e saldırıya ortak tavır

ANTALYASPOR Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı, Altınordu müsabakası sonrasında yaşanan ve asbaşkan Mehmet Aygün'ün istifasına neden olan fiili saldırının spor ruhuna aykırı fanatizme yönelik tepkilerin kulübe ve şehre zarar verir hale geldiğini belirtti.

09 Nisan 2015 Perşembe 13:38
Aygün'e saldırıya ortak tavır
Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Altınordu maçı sonrası stadyum çıkışında asbaşkan Mehmet Aygün'e fiili saldırıda bulunulduğu ve saldırının ardından Aygün'ün görevinden istifa ettiği aktarıldı. Saldırının Antalyaspor tarihi ve sportif ruhuna aykırı olduğu vurgulanan açıklamada önceki yıllarda taraftarların birleştirici tavrının fanatizme yönelik tepkilere dönüşerek kulübe ve şehre zarar verir hale geldiği ifade edildi.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin Antalyaspor taraftarı ruhunu taşımadıkları belirtilirken açıklamada şöyle denildi:

"Yönetim kurulu üyelerinin bu tarz eylemler sonucu görevlerini bırakması Antalyaspor'un menfaatlerine zarar vermektedir. Taraftarlar sportif başarı ne olursa olsun görevde bulunan kişilere saygı duymak zorundadır. Bu suretle tüm seyircilerimize, sportif başarı ne olursa olsun görevde bulunanlara karşı saygı duymak zorunda olduğumuzu hatırlatırız. Aksi taktirde Antalyaspor kurumlarında görev alacak kişileri bulmakta zorluk yaşanacaktır. Alınan neticelerde taraftarlarımızın kontrolsüz tepkileri ve genel sosyal normları hiçe sayarak sadece skora endeksli bir taraftarlık davranışları belirlemeleri kulübümüze zarar vermektedir. Bu konularda bundan sonra anlayış sınırlarının ötesine geçilmiştir ve gerekli tedbirler alınacaktır."

Açıklamada ayrıca futbolu önemli hale getiren ve cazibe merkezi yapan taraftarların sakin, kulüp adına birlik olmaları çağrısı yapıldı.  

Son Güncelleme: 09.04.2015 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.