Antalyaspor, Konyaspor maçından 3 puan bekliyor

ANTALYASPOR Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, yarın kendi sahalarında oynayacakları Konyaspor maçını kazanacaklarını iddia etti.

10 Eylül 2016 Cumartesi 16:11
Antalyaspor, Konyaspor maçından 3 puan bekliyor
Hasan Subaşı Tesisleri'nde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Başkan Ali Şafak Öztürk, Konyaspor maçının kendileri için çok önemli bir maç olduğunu söyledi. Osmanlıspor maçında takımının kırmızı karta rağmen çok iyi bir performans sergilediğini, Alanyaspor maçında ise tam tersine kötü bir performans ortaya koyduğunu hatırlatan Öztürk, “Alanya maçındaki performanstan hiçbirimiz tatmin olmadık. Bizim için bir hayal kırıklığı olmuştu. Konyaspor ile bugün yapacağımız maç sezonun gidişatında da bizim için önemli olacak" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Antalyaspor'a verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasını kaldırmasını da motivasyonlarını arttırdığına işaret eden Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk, şunları söyledi:

“Bizim hedeflerimiz genel anlamda büyüktü. Bu seneyi tabana sistemi oturtma senesi olarak görüyoruz. Takımın bir galibiyete ihtiyacı var. Takım şuan tamamen galibiyet için kenetlenmiş durumda. Takım içi havada öyle, yönetim olarak da öyleyiz. Gerçekten çok pozitif bir hava var. Özellikle bu cezanın kalkmasından dolayı Antalya şehri bütünleşmiş durumda. İnşallah seyircimiz de bu maçta desteklerini gösterecektir."

Bir gazetecinin, Eto'o'dan bu maçta patlama bekleyip beklemedikleri yönündeki sorusuna ise Başkan Ali Şafak Öztürk, şu yanıtı verdi: “İnşallah göreceğiz. Kendisinin de antrenmanlarda yüksek performansı var. Yakın zamanda oynadığımız Denizlispor maçında da kendisi çok iyi performans sergiledi. Hat trick yaptı zaten. Valla beklentimiz sadece Eto'o'dan değil, bütün takımımızdan var. Devamlılık olarak da bir beklentimiz var. İnşallah bu maçı da alarak, bundan sonra da başarılarının devamını gösterirler. Biz yönetim olarak başarı için altyapıyı oluşturmak adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Takımımızda bunu görüyor ve yakında meyvelerini de göreceğimize ben inanıyorum. Şuan takım çok iyi şekilde kenetlenmiş durumda. Şehir kenetlenmiş durumda. Başarı için her faktör var. Biz de yönetim olarak takımımıza inanıyoruz."

Alanyaspor maçından sonra verilen seyircisiz oynama cezasının kalkması için federasyon nezdinde büyük emekler harcadıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ali Şafak Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz sessiz kalıyoruz diye, her tarafa bağırmıyoruz diye işimizi yapmıyoruz gibi görebilir bazı kesimler ama tam tersi. Sizin gördüğünüz gibi, ben Antalyaspor tarihinde verilmiş cezanın kalktığını bilmiyorum. Genel anlamda Trabzonspor dışında Anadolu kulüplerine verilen cezanın kalktığını hatırlamıyorum. Süper Lig tarihinde böyle bir şey yapmak kolay olmuyor. Ne kadar bütünleşsek de bunun için ciddi çalışmalar gerekiyor. Belirli kısımda çok iyi savunma yapmak gerekiyor. Bunun alt yapısını çok iyi oluşturmak gerekiyor. Biz bu gücümüzü kullanıyoruz. Biz Antalyaspor'un haklarını savunmaya hep varız ama şunu da taraftarımız beklesinler. Biz bunu doğru şekilde yapacağız. Biz yönetim olarak her tarafa bağıralım, çağıralım, şey olsun istemiyoruz. Niye? Birincisi zaten sonuç gelmiyor. Tamamen taraftara sempatik görünmek için yapılan bir hareket oluyor. İkincisi de bu kararı alanlara antipatik görünüyorsunuz. Çünkü, bu kararı alanlarda belirli süreçlerden geçerek bu kararı alıyorlar."

FIFA'nın UEFA'nın aldığı kararlara Avrupa'dan çok yüksek seslerin çıkmadığına da vurgu yapan Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Çok düzgün ve güçlü bir şekilde savunmanızı yapacaksınız. Ama lobi faaliyetleri de en önemli şeylerden bir tanesidir. Siz Avrupa'da bir kulübün aleyhine bir karar verildiğinde, onların yöneticileri çıkıp da 'Aaaaa, vaaaah' diye bağırdığını, 'ya böyle olmaz, bu federasyonla gitmez, bu FIFA ile gitmez, bu UEFA ile gitmez' dediğini görüyor musunuz? Görmüyorsunuz? Orada verilen kararlara daha düzgün şekilde itirazlar yapılıyor. Kararlarda eğer çeşitli lobi faaliyetleri de yapılıyorsa bu arka planda yapılıyor. Bağırmakla biz doğru şeylerin olacağını düşünmüyoruz. Biz taraftarımıza şirin görünmek için de bu tarz şeyler yapmayı düşünmüyoruz. Biz doğru olanı yapalım ki sonuca gidelim. Ki bu konuda haklı olduğumuz da görüldü."

Öztürk, Konyaspor yönetimi ve taraftarının maç öncesinde pozitif mesajlar verdiğini de hatırlatarak, maçta taraftar gruplarının liderlerine büyük sorumluluk düştüğünü de sözlerine ekledi.
 

Son Güncelleme: 10.09.2016 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.