Antalya’da Avrupasız spor kampı

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, pandemi nedeniyle bir çok takımın Antalya’ya gelemediğini belirterek, kayıplarının yüzde 70’i bulduğunu kaydetti.

22 Ocak 2021 Cuma 11:30
Antalya’da Avrupasız spor kampı

İsa Akar
ANTALYA (İHA) -
Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, her mevsim değişik branşlarda binlerce takımı ağırlayan Antalya'nın korona virüs nedeniyle yaşadığı son durumu değerlendirdi. Yaşacan, her alanı olduğu gibi korona virüsün spor turizmini de olumsuz etkilediğini bildirdi.
Normal turizmdeki düşüş gibi spor turizminde de ciddi bir düşüş yaşandığını aktaran Başkan Yaşacan, “Son zamanlarda uçuşa açık olan ülkelerden Rusya, Ukrayna, Estonya, Özbekistan, Kazakistan, demir perde ülkelerinden takımlar bölgemize geldi. İç turizmdeki futbol kafilelerinde lige ara verilmediği için takımlar kampa gelemedi. Süper Lig takımlarını ağırlayamadık. PTT, 1.,2.,3. Lig takımları da ertelenen maçlarını oynamak zorunda oldukları için kampa gelemediler. Kupa maçları da var. Hiçbir takım Antalya’ya kampa gelemedi. Kupa ve ertelenen maçı olmayan bir iki takım kampa geldi” dedi.

"Eskiden 2 bin takım gelirdi"
Bu yıl normal dönemde ağırladıkları takımların yüzde 70’inin gelmediğine değinen Yaşacan, “Eskiden spor kampına 2 binin üzerinde takım gelirdi. Bu sadece futbol değil, voleybol, bisiklet, basket diğer spor branşlarının takımları gelirdi. Bunların hepsi müthiş derecede etkilendi, yüzde 70’lik bir kaybımız var” diye konuştu.
Korona virüsün spor kamplarına etkisinin büyük olduğunu dile getiren Recep Şamil Yaşacan, şu anki kamp organizasyonlarının kötünün iyisi olduğunu sözlerine ekledi.
Antalya'da bisiklet, kano, yüzme, judo, güreş, tekvando gibi spor gruplarının da olduğunu hatırlatan Yaşacan, uçuş olmaması nedeniyle Avrupa'dan hiçbir spor takımının kente gelemediğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.