Akdeniz akşamları basketbola doydu

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen Adidas 3x3 Türkiye Turu'nun Antalya ayağı sona erdi.

29 Temmuz 2013 Pazartesi 14:51
Akdeniz akşamları basketbola doydu
Aşırı sıcaklar nedeniyle akşam saatlerinde başlayan ve gece yarısına kadar devam eden basketbol karşılaşmaları, Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'nin bahçesine kurulan basketbol sahalarında yapıldı.
Turnuvada yıldız, genç ve büyük erkekler ile bayanlar kategorisinde 3'erli kişiler halinde 63 takım yarıştı. TBF Antalya İl Temsilcisi Soner Yaşak, Adidas 3x3 Türkiye Turu'nun 7'nci ayağının Antalya'da yapıldığını belirterek, “Amacımız basketbol sporunu 7'den 70'e herkese ulaştırmak. Bunun için sokak turnuvaları düzenliyoruz. Turnuva sayesinde 10 ilde 15 bin kişiye ulaşmayı hedefledik" dedi.

İŞTE ŞAMPİYONLAR
Maçlara lisanslı sporcuların katılmadığını vurgulayan Soner Yaşak, “Turnuva herkese açıktı. Amacımız basketbolu tabana yaymak. İleride basketbol sporuna iyi bir seyirci, hakem, antrenör olarak hizmet vermelerini bekliyoruz" dedi. Turnuvada yıldız erkeklerde "Sun of Since", gençlerde "Parfonov" büyüklerde "Bakü", bayanlarda ise "Kolej" takımı şampiyon oldu.
Karşılaşmalara ilgi de büyüktü. Özellikle iftarını açan ve turnuvanın yapıldığı parka gelen vatandaşlar, basketbolculara destek verdi. Dereceye giren takımlar, 17-18 Ağustos'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek Adidas 3x3 Türkiye Turu finalinde yarışacak. Türkiye'de dereceye giren takımlar ise 3x3 dünya şampiyonasında katılmaya hak kazanacak.
 

Son Güncelleme: 29.07.2013 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.