700 pehlivan er meydanında

MURATPAŞA Belediyesi tarafından düzenlenecek 3'üncü Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil'inde aralarından bulunduğu 44'ü başpehlivan 700 güreşçi meydanda boy gösterecek.

11 Mayıs 2017 Perşembe 16:39
700 pehlivan er meydanında
Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştireceği geleneksel yağlı pehlivan güreşleri Pazar günü yapılacak. Güreşler için davullar saat 09.00'da Konuksever Stadı'nın yan tarafında özel olarak hazırlanan bin 600 metrekare genişliğinde, 6 bin seyirci kapasiteli güreş alanında çalmaya başlayacak.

ALTINKEMER'DE STATÜ DEĞİŞTİ
Aralarında Muratpaşa Belediyespor Başpehlivanı Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil'in de aralarında bulunduğu 44'ü başpehlivan 700 güreşçi 14 ayrı boyda rakiplerinin sırtını yere getirmek için kıyasıya mücadele edecek. Antalya'nın er meydanında bu yıl 'altınkemer'in de statüsü değişti. Daha önce Orhan Okulu ve Recep Kara'nın kazandığı kemer bu yıldan başlamak üzere Muratpaşa güreşlerini 2 kez kazanan pehlivanın olacak.



KIRKPINAR EKİBİ GÖREV ALACAK
Bayram Ali Dede, Erkan Kocasakal, Salih Bocan gibi er meydanlarını efsane cazgırlarıyla Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin davul zurna ekibinin görev alacağı güreşler, Türk bayrağı töreniyle başlayacak. Pehlivanlar er meydanına çıkmadan önce dev Türk bayrağını güreş alanında elden ele dolaştıracak.

YAĞLI GÜREŞ BİR KÜLTÜRDÜR
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yağlı pehlivan güreşlerine sahip çıkmanın, bu spora destek vermenin hem çocuklara hem spora hem de derin anlamlar taşıyan bir kültüre sahip çıkmak olduğunu söyledi. Bu anlayışla başlayan Muratpaşa güreşlerinin bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Uysal, “Bununla birlikte Antalya'nın en donanımlı ve 1988 yılında Antalya'ya Kırkpınar'dan ilk altın kemeri getiren Recep Gürbüz'ün adını taşıyan Güreş Eğitim Merkezi'ni de geçmiş yıllarda hizmete açmıştık" diye konuştu.
Yağlı pehlivan güreşlerine sahip çıkarak Anadolu coğrafyasında var olan kardeşliği, barışı, dayanışmayı, rakibini de gözetmeyi, usta çırak ilişkisini toplumla paylaşmış olduklarını ifade eden Başkan Uysal, “Bu spora katkıda bulunuyor olmaktan mutluyuz. Tüm pehlivanlara başarılar diliyorum ancak önemli olan bu kültürü gelecek nesillere ulaştırabilmektir" dedi.


Son Güncelleme: 11.05.2017 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.