65 öğrenciye burs için, 65 kişi arıyor

ANTALYA'da iş dünyasında 'demir adam' olarak tanınan milli triatlet 67 yaşındaki Ali Bıdı, 65 öğrenciye burs vermek için kendi yaş kategorisinde yarışacak 65 kişi arıyor.

06 Aralık 2016 Salı 10:23
65 öğrenciye burs için, 65 kişi arıyor
Triatlonun insanın gücünü zorlayan zor bir spor olduğunu, bu nedenle Türkiye'de yarışmalarda kendi yaş grubunda rakip bulamadığını anlatan Ali Bıdı, 65 yaş üstü sporcu olmadığı zaman 60 veya 55 yaş gruplarında yarışmalara katılabildiğini söyledi. Geçen ay katıldığı bir toplantıda, rakip sıkıntısı nedeniyle arkadaşlarının, "Yarışa iki kişi katıldı, sen ikinci oldun, üçüncü kürsüde yoktu" diyerek espri yaptığını anlatan Ali Bıdı, bu konuşmanın ardından hayırlı bir iş için kolları sıvadığını söyledi. Triatlon yarışını bu yaşta bitirmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Ali Bıdı, orta mesafe triatlonda bile 1900 metre yüzüp, 90 kilometre bisiklete binip, 21 kilometre koşulduğunu belirtti.



Kendisine espri yapan arkadaşlarına, "Hodri meydan" dediğini belirten Ali Bıdı, "Onlara '65 yaş üstü 65 kişi bir araya gelin, 30 kilometreyi siz bayrak yarışı şeklinde 65'e bölerek koşun, ben de tek başıma olayım. Siz kaybederseniz 65 öğrenciye 4 yıl boyunca burs verin, ben kaybedersem 65 öğrenciye 4 yıl boyunca tek başıma burs vereceğim' dedim. Mutabık kaldık, şimdi 65 kişi bir araya gelecek ve yarış tarihini belirleyeceğiz" diye konuştu. Ali Bıdı'nın arkadaşı araştırmacı yazar Giray Ercenk ise Ali Bıdı ile yarışacak kişi bulmakta zorlandıklarını belirterek, "Biz kendisine, gittiği yarışlara kendi yaş kategorisinde 2- 3 kişi yarışıyordur diye takılıyorduk. O da konuyu iddiaya getirdi. Ben söylediğim lafları geri alıyorum. Bu kadar insanı nereden bulayım? Tamam, ben kendimi feda edeyim diyorum ama en fazla 1 km koşarım. Herkese söyledim ancak yarışacak bulamadım. Ben de koşamam ki. Koşarsam da arkamdan ya bir ambulans ya da cenaze arabası gelmesi lazım" dedi. 

Son Güncelleme: 06.12.2016 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.