38 derecede triatlon antrenmanı

ANTALYA'da organizasyon işleriyle uğraşan Polat Dede (42), triatlon antrenmanlarını 38 derece sıcakta, Konyaaltı sahilinde gerçekleştiriyor.

19 Eylül 2020 Cumartesi 11:08
38 derecede triatlon antrenmanı

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) 
Koronavirüs kısıtlamalarıyla birlikte antrenmanları dar alana sığdırdığını anlatan Polat Dede, önlemlerin hafifletilmesinin ardından gündelik antrenman yaşamına geri döndüğünü söyledi. Triatlon sporunun yüzme, koşu ve bisiklet binme olmak üzere üç etaptan oluştuğunu vurgulayan Polat Dede, "Oldukça zor bir spor. 2.5 yıl önce triatlona başladığımda hiç yüzme bilmiyordum, şimdi ise antrenman yüzüşlerimde 13 kilometre ediyorum. Yüzmenin ardından koşup, sonra da bisiklete binerek antrenmanı tamamlıyorum. Havaların sıcak olmasından dolayı, yüzme antrenmanı ve koşuyu gün içinde, bisikleti de akşam üstü yapıyorum" dedi.

Sahilde koşmanın avantajlarını ve dezavantajlarını anlatan Dede, "Kumluk ve çakıl bir alanda koşmak sizi maksimuma zorluyor. Yorucu oluyor fakat fiziksel gücünüzü ikiye katlama imkanı tanıyor. Bu nedenle sahilde yüzüp ardından koşuyu plaj boyunca yapıyorum. İnsanlar bana garip bakıyor. Çünkü 38 derece sıcak altında koşmanın zorluğunu beni izleyenler de fark ediyordur" diye konuştu.

​​​​​​​

Triatlon yarışlarına katılarak Antalya'yı temsil edeceğini anlatan Dede, formunu zirveye çıkarıp başarı elde etmeyi hedefliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.