Bugünlerde sosyal medya da AK Parti Antalya Teşkilatlarına inanılmaz bir tepki var. AK Parti kulislerini irdelediğimizde bu tepkinin aynısı AK Parti tabanında da görmekteyiz.

Kime karşı?

AK Parti Antalya teşkilatlarına.

Neyin tepkisi?

Bu tepkiyi ortaya koyanlar, Başkan Böcek’in görevde olduğu 2 yıl boyunca, gözle görülür elle tutulur herhangi büyük bir projeye imza atmadığını ileri sürerek, bu başarısızlığa AK Parti Antalya Teşkilatı’ndan dişli bir muhalif duruşun sergilenmemesini dile getiriyor.

Aynı serzeniş AK Parti tabanında gün yüzüne çıkmış durumda.

CHP’li Böcek’in bugüne kadar AK Partili Türel’in yaptığı ve görev süresinin yetmediğinden dolayı hizmete sokmadığı projeleri hizmete açmaya çalıştığını dile getirenler, bir taraftan bu durumu başarısızlık olarak ifade etmekte, öte yandan da yerelde muhalefet durumunda olan AK Parti teşkilatının ciddi bir muhalefet sergilemediğinden dolayı tepkilerini ortaya koymakta.

Muhakkak ki her yapıcı eleştirinin haklı bir tarafı vardır. Bu konuyu gündeme getirmem deki maksat, kişilerin başarı ve başarısızlıklarını ortaya koymak değil. Ama bir göreve talip olan bireylerinde, o görevi layıkıyla yerine getirmesi gerekmektedir.

Başkan Böcek, ortaya elle tutulur bir projeyi koymamasına neden olarak, belediyenin borç yükü altında olduğunu koyabilir. Kendince de haklı olabilir. Ama şu bilinmelidir ki, yöneticiler, adından anlaşıldığı gibi hizmet odaklı yönetim sergilemeli. Bahane ve mazeret üretmemeli. Bir birey, bir göreve talip olduysa, her türlü olumlu ve olumsuz tabloyu düşünüp, buna göre bir yol haritası çıkarmak zorunda. 

Bu kent adı gibi büyük bir metropol. Bir ucu Gazipaşa’ya, bir ucu da Kaş’a uzanmakta. Her karışında bir yaşam var. Hizmet bekleyenler. Her geçen gün kentin nüfusuna katılan bireyler var.  Bundan dolayıdır ki, kentin yöneticileri kentin önünü açacak yeni mega projeler hizmete koymak zorunda. Sözün özü bu hizmetlerin bahanesi olmaz.

Gelelim yerelde muhalefet durumunda olan AK Parti teşkilatlarına.

Öncelikle her muhalefetin bir iktidar hedefi olmalı. Yerel de genelde de bu olmalı. Muhalefetin öncelikli görevi iktidarın yanlışlarını dile getirmek, eleştirmek, farklı görüşler ortaya atmaktır. Burada ki yerel İktidar, CHP’li Başkan Böcek’se, muhalefet durumunda olan AK Parti Antalya teşkilatları, yanlışları her kesin anlayabileceği dilde, dile getirmeli. Tabanını memnun edecek bir kamuoyu algısı oluşturmalı. Bu duru, iktidarın kendisine daha da çeki düzen vermesine neden olur. Aksi halde her iki konumda kişilerin egolarını tatmin etme yeri olur. Olanda hizmet bekleyen biz vatandaşlara olur.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.