Siz başkansanız, bu insanların ihtiyacı sizden sorulur

Eskiden Aksu Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketleri dağıtıyor ve kurumsal haber sitesinden de bunu yayınlıyordu. Bu konuyu araştımaya başladım, şimdi ne durumda diye. Aksu Belediyesine ait internet haber sitesinin altını üstüne getirdim, bu yardımlarla ilgili bir kayıt bulamadım. Belki yardım paketi olduğu için hani dinimizde sağ elin verdiğini sol el dahi bilmemeli düşüncesi hakim. Biz Müslümanız ya İslam dininin ilk emirlerinden biri olan zekât vermek; yani yardım etmek, önce ihtiyaç sahibini gözetmek ilkesine dayanarak, bu yüzden yayınlamak istememişlerdir diye düşündüm. Bu varsayımları bir kenara bırakarak, en doğru bilgiyi almak için bu konuda yetkili Kültür ve Sosyal işler müdürünü aradım. -Eskiden ihtiyaç sahibi ailelere yardım için gıda paketleri dağıtılıyordu Aksu Belediyesi, şimdi durum nedir diye. Müdür bey şöyle yanıt verdi; ‘Ramazan ayında otellerden gelen yardım paketlerini dağıttık, şimdi bize başvuran ailelere yardım da bulunmaya çalışıyoruz. Belediyenin ekonomik durumunun yetersizliğinden dolayı bunu her aya yayamıyoruz dedi.

Peki, dedim. Ne diyeyim.

İlçemizde ekonomik imkanları gerçekten kısıtlı aileler var, sesleri çıkmayan, sessiz sedasız kıt kanaat geçinmeye çalışan aileler var. Bu ailelere bekle Ramazan gelsin yardım edeyim denilmez ki! Bütçeler yapılırken önceliklerden biride bu olmalı öyle değil mi? Sosyal belediyeciliğin şartı bu değil midir?

Hz. Ömer’in tebdili kıyafetle şehri gezerken, suyun içerisinde taş kaynatarak çocuklarının karnını doyurmaya çalışan bir ailenin evini ziyaret ettiği ve evin annesinin mağduriyetinin hikâyesini hepimiz biliriz. Bu olayı bire bir yaşayan Hz. Ömer; ‘Ben devletsem, bu insanların açlığı benden sorulur!’ diyor.

 Yardıma muhtaca bekle ramazan gelsin denilmemeli, yanılıyor muyum? Lütfen! Biraz hassasiyet gösterilsin bu konuda. Tarih tekerrürden ibarettir. Siz başkansanız, bu insanların ihtiyacı sizden sorulur!

Aksu’da Dernek sayısı artıyor

Aksu’da her geçen gün dernek sayısı artıyor. AKGİAD (Aksu Girişimci İş Adamları Derneği), Kötekli Yörükleri Derneği,  ilk kurulan derneklerden. Zaman zaman faaliyetlerde bulunarak Aksu için güzel ve başarılı çalışmalar gerçekleştirdiler ve hala gerçekleştirmeye devam ediyorlar. Kundu, Kemerağzı bölgesinde kurulan Kemerağzı Mahallesi Kundu Esnafları Koruma Derneği, ardından Başkanlığını Eğitimci Zeki Koyun’ un yaptığı AK-DER (Aksu Kalkınma Derneği) ve yeni açılan ÇETMİ Kültür, Eğitim ve Araştırma Derneği. Aklıma gelen ve bildiklerim bunlar.  Umarız kurulan bu dernekler sayesinde Aksu’da daha çok projeler geliştirilir. Çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza çok faydalı olur. Dernek, içerisinde proje üretilmediği vakit sadece tabela ve binadan öteye geçmediğinde açıkçası çok bir anlam ifade etmiyor. Aksulu vatandaşlar kurulan derneklerden Aksu yararına imkânlarının ve tüzüklerinin el verdiği ölçüde katkılar bekliyor.

Ne olur artık bu koku gitsin

Birine kızmış olabilirsiniz. O kişiyi cezalandırmak için yolun karşısına götürüp bırakın. Biz Barbaros mahallesinde olduğumuza göre yolun karşısı Çalkaya. Pazar günü arkadaşım geldi. Yolun karşısında bulunan şehirlerarası otobüs durağına bırakmak için karşı taraftaki Berberoğlu çarşısının önündeki caddeden geçtik. İnanılmaz kötü kokuyor. Mangal köfteyle bu koku bastırılmaya çalışırcasına uğraş veriliyor sanki esnaf, ama yok. Sevgili kent yöneticileri arabanızla oradan geçerken açın pencerelerinizi hak vereceksiniz. İnsanlık adına rica ediyorum sizden, lütfen bu koku gitsin. Bu durum hiç sağlıklı değil. Oradaki esnaf adına size sesleniyorum, o dükkânlara başka yerlerden yemek yemek için gelen insanlar adına sesleniyorum. Lütfen bu durumu sağlıklı hale getirin. Yıl 2018, yanı başımızda yapılan EXPO 2016 projesiyle övünmeyi bırakın, ona yakışır bir alt yapı geliştirin. Göreve gelirken söz vermiştiniz hatırlatırız. Aksu mis gibi köfte kokacaktı sadece ama öyle olmadı işte. Bir sağlıkçı olarak burada iş yapan bütün esnaf bu konuda hassasiyetinize ve bu işi çözeceğinize güveniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Barbaros 2018-11-19 10:36:27

Barabaros Mahallesinin de Aksu da olduğunu hatırlatmak isterim. Kış geldi yollar felaket. Belediyemizden asfalt istiyoruz, hizmet istiyoruz.