Gazetemizin arşivini karıştırırken 2014 seçimlerinde neler yaşanmış bir göz atmak istedim. 31 Mart 2014 sabahına AK Parti iktidarı ile uyanan Aksu’da, seçim süreci tam bir yıl önce yani 2013 yılının Mart ayında başlamış.

Öyle ki, partilerin aday adayları ile 2013 yılı Mart ayında, tanıtım ve söyleşi sayfaları var elimizde. Sayfaları tek tek incelerken neler çıkmadı ki, MHP, CHP ve AK Parti’nin birbirlerinin önüne geçme yarışları, mevcut belediye başkanı İsa Yıldırım’ın Büyük Birlik Partisinden atağa geçmesi, Demokrat Partinin at koşturduğu zamanlar. Evet, evet. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Aksu’da atlarla karşılandı. Tek belediye başkan adayları Hüseyin Çiçek ‘Aksu Çiçek Açacak’ sloganıyla ve özel yaptırdığı türküsüyle mahalle mahalle gezdi.

Aksuyu çok seven aday adayları vardı. Başkan olmak için yarışan. AK Parti’den 10-11 aday adayı, MHP’den yine bir o kadar aday adayı, CHP’den başka isimler. Ankara’ya gitmeler, Genel Başkanı ziyaretler, ayağının tozuyla büyük bir heyecanla soluğu gazetemizde alan benim işim yukarıdan hal oldu, ben kesin adayım diyenler. Kısacası müthiş bir atmosfer, büyük bir heyecan Aksu’nun her yanını sarmıştı.

Peki, şimdi ne oldu?

Yaprak kıpırdamıyor, büyük bir sessizlik hakim. Seçime kalmış 6 ay gibi kısa bir süre bırakın coşkuyu, sesini çıkaran yok.

Partilerde ortaya çıkan aday adayları yok, bu sessizlik acaba ittifak belirsizliğinden mi kaynaklanıyor. Genel başkanlar ittifak yok diyor, iki gün sonra bakıyoruz aynı genel başkan 24 Haziran ruhunu devam ettireceğiz diye ifadelerde bulunuyor.

İşte bu belirsizlikten midir, siyasi anlamda hareketsizlik, yoksa ekonomik anlamda sıkıntılar mı piyasayı bu hale getirdi. Yoksa 2020 yılında yapılması gereken genel seçimlerin 24 Haziran’da yapılmasından mı kaynaklanıyor.

Hani AK Parti ve MHP’de yaşanan sessizliği anladık. Karşılıklı olarak bir ittifak beklentileri var. CHP ve İYİ Parti’ye ne oluyor. 24 Haziran seçimlerinde alınan başarısızlıklar ortada. Parti içinde yaşanan karmaşaya da bir seçmen olarak anlam veremiyorum. Oysa ki bu sene 17’inci yılını kutlayan bir iktidar partisi gerçeği var ortada. Partiler iktidar oldukları süre zarfında zaman içerisinde yıpranma olasılıkları da bir o kadar artar. Buna rağmen girdiği her seçimden başarılı çıkan AK Parti’nin bu başarısının altında yatan sır, seçim sonrası rehavete kapılmadan ertesi gün yeni bir seçim olacakmış gibi çalışmaları.

Muhalefete baktığımız vakit ellerinde onca imkan ile 17 yıllık iktidarın yıpranma gerçeği de varken kendi içindeki kavgalardan ötürü seçmene olumlu bir tablo sergileyemiyorlar. Seçime 6 ay gibi kısa bir zaman kaldı. AK Parti ve MHP’nin 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi bir ittifak beklentisinde olmasından dolayı bu belirsizliği anlamak doğal da muhalefet partilerine ne oluyor.

Kendi içinizde kavga ederek mi seçmene samimiyetinizi gösterecekler? AK Partinin ülke genelinde 800 belediyesi mevcut. Ey Muhalefet! Bu anlayışla, iç kargaşayla siz 800’lük dilimden ne kadar pay alacağınızı düşünüyorsunuz?

Ya Aksu!!!

Aksu’nun kaderi bu seçimde değişir mi? Vatandaş ne diyor.

Vatandaş; İktidarını da gördü bu şehir ve aynı yerde saydı. Bahsettikleri bir 41 Proje vardı, galiba bu şehirden teğet geçti, diyor.

Son bir şey, parti binalarının bayrakları o kadar aşınmış ki seçim geliyor, yenilense iyi olur diyor, vatandaş.

İyi haftalar diliyorum…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.