Öğrenci arkadaşlarımız birinci dönem karnelerini aldılar, hepsine hayırlı olsun. Bazıları sevindi, bazıları üzüldü. Üzülenlerin imdadına öğretmenleri ve velileri koştu, onların yardımıyla ikinci dönem daha sıkı çalışarak eksiklerini tamamlama ve notlarını yükseltme şansları var.

Siyasilerde karnelerini 30 Mart akşamı alacaklar, önlerinde iki aylık bir süre var. Derslerine çok çalışmaları gerekiyor. Sınavları zor. Onların notunu halk verecek. Karşılarında,  her kesimden ve her düşünceden oluşan kocaman bir topluluk. Kim bu topluluğu ne derece ve hangi yöntemleri kullanarak kendi tarafına çekmeyi başarabilecek izleyip göreceğiz.

 El yordamıyla, çok lafla başarı sağlamak günümüzde artık mümkün değil gibi. Üstelik doğru ve öz konuşanı, çalışanı, üreteni ve güvende hissettiğini destekliyor halkımız.

 Seçmenin büyük bir yüzdesi gençlerden oluşmakta, onların istekleri, yaşama bakış şekilleri, yaşça büyüklerine göre çok farklı. Yani gençler önemli, arada sırada da olsa  kendilerinin dinlenilmesini isterler.

Seçim tek dönem, tekrarı yok, ama çok çalışarak kazanma şansınız çok.

                                                              * * *

Çok bilen çok yanılır…

Karıkoca birlikte tatile çıkarlar. Gittikleri yerde kamp kurarlar. Tatillerinin ikinci gününün akşamı güzel bir yemek yiyip uykuya dalarlar. Birkaç saat sonra kadın uyanır ve kocasını da uyandırır. Adam uyku sersemidir; Güzel bir rüyadan uyandırıldığı için de biraz kızgındır:

”Ne oldu? Ne istiyorsun?” diye sorar.

”Yukarıya bak ve bana ne gördüğünü söyle.”

Adam gökyüzüne bakar ve yanıtlar:

-Bunun için mi uyandırdın beni? Baktım işte. Bir sürü yıldız görüyorum ışıl ışıl parlayan milyonlarca yıldız.

Karısı tekrar sorar. Peki, bu sana neyi gösteriyor?

Artık iyice uykusu kaçan adam biraz düşünür ve yanıtlar:

-Teolojik olarak Allah’ın kudretini ve kendi acizliğimi görüyorum. -Felsefi olarak, evrenin sonsuzluğunu ve onun karşısındaki önemsizliğimizi görüyorum. -Astronomik olarak galaksilerin, yıldızların, gezegenlerin varlığını görüyorum. -Yıldızların konumuna bakarak saatin 3 olduğunu görüyorum. -Meteorolojik olarak da bugün havanın çok güzel olacağını görüyorum.

Niye sordun bunu bana? Sana neyi gösteriyor?

-Necati, çadırımızı çalmışlar!

İnsan çok bilince; burnunun ucundakini göremiyor demek ki.

                                                              

                                                              * * * 

Haftanın sözü


Evinizin eşiğini temizlemeden komşunuzun damındaki karlardan şikayet etmeyiniz

Konfüçyüs

  

                                                             * * *







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.