TÜRKİYE’de 2019 seçimlerinin zamanından erken yapılacağı artık kesinlik kazandı. Peki ne zaman? Bunun için çeşitli takvimler öne sürülüyor. Bu yılın Kasım ayını gösterecek kadar işi erkene çekenler de var, 2018’deki muayyen tarihleri gösterenler de var… Siyaset analizinde güvenilir isimler, erken genel seçimlerin, erken yerel seçimi de tetikleyebileceğini belirtiyor. Sözün özü şu: Hava rüzgarlı, deniz dalgalı… Herkes hesabını ona göre yapıyor.

Hava böyle olur da, Antalya merkezdeki ve ilçelerdeki duruma bakmak olmaz mı? Biz de baktık elbette. Aman efendim, ne senaryolar uçuşuyor havalarda, bir bilseniz!
Kolay değil, önümüzde kapı gibi bir gerçek duruyor. O gerçek de şu: Türkiye’de bugüne kadar yapılan, “erken veya değil” tüm seçimlerde, hem TBMM’nin hem de belediyelerdeki koltukların yüzde 65-70’i yenilenir.

Bu yenilenme, her seçim arifesinde, “siyasetin bekleme odası”nda büyük heyecan fırtınaları yaratır.
“Bu kez ben olabilir miyim?” heyecanı bütün yürekleri kaplar. İşte bu heyecan, Antalya’yı bir ucundan öbür ucuna kadar sarmış durumda. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar yüzlerce insan, “siyaset meleğinin sihirli değneği” kendine değsin diye bekliyor.
Bilgi taramasına merkez ilçelerden start verdik. Elimizde kalem, başladık notlarımızı almaya…

“Hangi partiden hangi milletvekilinin 3’üncü dönemi bitmiş, o nedenle hangi ilçe belediye başkanlığı için hazırlıklara şimdiden başlamış? O partinin hangi küskünleri, daha şimdiden, o ismin belediye başkanlığı etrafında yeni ekipler kurmaya başlamışlar?”
“Geçmiş seçimde şansı yaver gitmeyen kimler, erken seçimin aday listesine girebilmek için, kimleri aramaya başlamışlar? Aday borsaları kurulmaya başlanmış mı?”
“Erken genel seçimin lâfını duyar duymaz, ‘Bunun arkası gelir, kimsenin belediye başkanlığı garanti değil’ diyenler, hangi kulislere başlamışlar? Erken seçim süreci, hangi partilerde ‘erken satış’ döneminin de kapısını aralamış?”

“Hangi partilerin ilçe teşkilatlarında, erken seçim öncesinde revizyona gidilir ve daha dinamik kadrolarla seçim yarışına katılma kararı alınır? Siyasi partilerin tabanında sürüp giden huzursuzluğu gidermek, birliği korumak için, hangi ilçe başkanlarına, ‘Sen biraz dinlen’ mesajı verilir?”
Sorular… Sorular ve sorular… Bütün bunların yanıtları o kadar çok ki.
Aman kimse, bu satırları yazarken Aksu’ya dokundurduğumuzu sanmasın… Oraya daha sıra gelmedi. Diğer merkez ilçeleri şöyle bir elekten geçirelim, bize nasıl olsa daha vakit var… Hem Aksu’da malzeme çok birikti. Yazılacak çok şey var. O yüzden, o sayfaların önümüzdeki süreçte birer birer açılacağını şimdiden belirtelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.