Zararı CHP’li belediyelere değil, vatandaşa

CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Belediyeler yardım toplayamaz’ genelgesine tepki gösterdi. Yıldız, kampanyaların engellenmesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara zarar vereceğini söyledi

06 Nisan 2020 Pazartesi 15:28
Zararı CHP’li belediyelere değil, vatandaşa

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilin valilerine gönderdiği genelgede, belediyelerin valiliklerden izin almadan yardım kampanyası düzenleyemeyeceği, düzenleyenler hakkında soruşturma başlatılacağı belirtildi. Yardım Toplama Kanunu'na göre, bağış ve yardım toplamak isteyen kurumların 'yetkili makamdan izin alma zorunluluğu' olduğu belirtilen genelgede, belediyelerin bu kanundan muaf olmadıkları ifade edildi. Bu genelgenin ardından başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yardım kampanyası başlatan belediyelerin bağış hesaplarına bloke koyulmuştu. Kararı eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, salgın hastalıkla mücadele edilen bir dönemde, siyaset uğruna bu tarz blokeler koyulmasının yanlış olduğunu ifade etti.

BELEDİYELERİN GÖREVİ HİZMET

Yerel yönetimlerin esas böyle günlerde vatandaşa hizmet edeceğini belirten CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, “Yerel yönetimlerin asıl amacı vatandaşa hizmet etme ve onların iyi ve kötü günlerinde yanında olmaktır. Şu anda bir salgın hastalık var. Belediyeler asıl şimdi vatandaşa yardım edecek. ‘Belediye yardımcı olmayacak, bu hizmetleri Kaymakamlık ve Valilik yapacak’ deniliyor. Beni birçok vatandaş arayıp Aksu Kaymakamlığı’na ulaşamadığını söylüyor. Belediyelerin sosyal hizmetler müdürlükleri var. Bu müdürlükler, vatandaşa her konuda hizmet etmek için var. Bu vatandaşlar belediyelere taleplerini iletse, en azından Kaymakamlık ve Valiliklerin yükü hafifleyecekti” dedi.

BU BİR ZULÜMDÜR

Belediyelerin de devlet kurumu olduğunun altını çizen Kenan Yıldız, “Belediyeler de devletin bir kurumu, neden engelleniyor anlamış değilim.  Kendi insanına, kendi milletine zulmetmez devlet. Bu bana göre zulümdür. Hem devletin kasasında para yok diyorsun, hem de belediyelerin yapacak olduğu sosyal yardımları engelliyorsun. Kime bunun zararı? Bunun zararı vatandaşa, CHP’li belediyelere değil. Eğer burada bir siyasi düşünce varsa bunu şiddetle kınıyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür, tek yumruk olma günüdür. Siyaset uğruna bazı blokeler koyma günü değildir. Böyle bir günde, art niyetle böyle şeyler yapılıyorsa, ‘Pes’ diyorum” diye konuştu. 

İHTİYAT AKÇESİ NEREDE?

Devletin başlattığı yardım kampanyasıyla vatandaştan para istemesini de eleştiren Yıldız, böyle günlerde devletin vatandaşlara destek olması gerektiğini söyledi. Yıldız, şöyle konuştu: “Devlet, belediyelerin yardım toplamasını engelliyor ama vatandaştan para istiyor. Devlet, kendi milletinden para ister mi? Bu millet aldığı bütün hizmetlerde vergisini ödüyor. Sen bugün de vatandaşa faydalı olamıyorsan, vatandaştan para talebinde bulunuyorsan bunu sorgulamak lazım. Kara gün için ayrılan ihtiyat akçesini nerede? Şimdi bu virüsün önüne sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden geçilme şansı yok gibi görünüyor. Bu yasak ilan edilirse kim bakacak o insanlara?”

DEVLET, BABALIĞINI YAPMALI

Devletin, ‘baba’lığını yapması gerektiğini ifade eden Kenan Yıldız, “‘Devlet Baba’ diyorduk. Nerede Devlet Baba? Millet baba olmuş, devlet babalıktan çıkmış gibi görünüyor. Devlet şimdi vatandaştan istiyor, ‘Millet Baba, yardım et’ diyor. Bunu derken adam biraz vicdanına elini koyar. Millette ne var da ne verecek? Eğer vatan söz konusuysa, canımızı da verelim. İstedikleri cansa sorun değil. Vatan sağ olsun tamam, ama bu kara günler için de hesap yapmaları gerek. Bu kara günlerin ne zaman, ne şekilde geleceğini bilemezsiniz. O nedenle devlet, babalığını yapmalı. Milletten babalık beklememeli” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.