Zamanla yarışıyoruz

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu’nun çehresini değiştirecek dev projelerin birer birer hizmete girdiğini belirterek, “Zamanla yarıştığımızı ifade etmek isterim. 2016’da hızımızı daha da artıracağız” dedi.

04 Ocak 2016 Pazartesi 11:59
Zamanla  yarışıyoruz


YENİ PROJELER
Ve işte yepyeni bir yıla ‘Merhaba’ dedik. 2015’i acı ve tatlı hatıraları ile geride bıraktık. Genç ve gelişme azmi içindeki ilçemiz Aksu’yu 2016’da neler bekliyor? Bu sorunun yanıtını almak için mikrofonumuzu Belediye Başkanı Halil Şahin’e uzattık. “Tempoyu artıracağız ve ekip çalışması halinde çok daha güzel projelere imza atacağız” diyen Başkan Şahin, yeni yılda ilçemizin çehresinin daha da değişeceğini söyledi.

BÜYÜK DEĞİŞİM
Yerel seçimler öncesinde vatandaşa sunulan Aksu Belediyesi- Büyükşehir Belediyesi- Merkezi İdare üçlüsü modelinin büyük bir başarı ile hayata geçirildiğini vurgulayan Şahin, “Tramvay hattının bu yıl Aksuluların hizmete sunulması bile tek başına ilçemizin sosyal yaşamında büyük bir değişim gerçekleştirecek. Expo 2016 gibi dev bir proje, Aksu’da çok şeyi kökünden değiştirecek boyuttadır” diye konuştu.

BAŞKAN’IN ÖZLEMİ
Aksu’ya Antalya’dan ve yurdun dört bir köşesinden yatırım talepleri geldiğini belirten Şahin, ulaşım, alt yapı ve imar gibi sorunların aşılması ile ekonomik girişimlerin de başlayacağını bildirdi. Açılışı için günler sayan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve diğer kamu binalarının ardından, yeni Kaymakamlık binası, hastane ve Kent Meydanı da Başkan’ın rüyalarını süsleyen önemli yatırımlar arasında yer alıyor.

ANTALYA’NIN en genç ilçesiyiz ve geleceğe ilişkin büyük umutlar taşıyoruz. 7’den 70’e hepimiz, ilçemizin hak ettiği ‘çağdaş kent’ görünümüne en kısa zamanda kavuşmasının özlemi içindeyiz. Bu umutlarla 2015’i geride bırakarak 2016’ya giriyoruz. Yerel seçimler öncesinde vatandaşa sunduğu “Aksu Belediyesi- Büyükşehir Belediyesi- Merkezi İdare İşbirliği” modelinin ne ölçüde başarılı olduğunu ve ilçemizde nelerin değiştiğini Belediye Başkanı Halil Şahin’e sorduk. İşte aldığımız yanıtlar… Noktasına ve virgülüne dokunmadan, Başkan Şahin’in kafasından geçenler aşağıda:


PLANLI ÇALIŞMA
“Bizim başından beri söylediğimiz şudur, biz Aksu’da yaşanabilir bir kent oluşturmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı ve huzur içinde yaşanan bir Aksu için çalışıyoruz. Tarımın, turizmin ve ticaretin bir arada olduğu bir kent kurmanın gayreti içindeyiz. Her şeyimizi planlı ve projeli yürütüyoruz. Çünkü bir şeyler daha en başından yanlış giderse, o yanlışlık uzun yıllar sonra bile kendisini hissettirir.


İKİ YIL DOLUYOR
Mülkiyetle ilgili geçmişten günümüze yansıyan sıkıntılar nedeniyle planlama çok fazla yapılmış değil. Ama bizx önümüzdeki dönemin planlı bir kentleşme içinde yaşanmasını istiyoruz. Mart ayında ikinci yılımızı dolduruyoruz. O gün geldiğinde çok daha kapsamlı değerlendirmelerimiz olacak. Vatandaşın bize verdiği 5 yıllık sürenin 2 yılı Mart ayında dolacak. Bizim fazla bir şey anlatmamıza gerek de yok. Çevremize şöyle bir baktığımızda, 2014’ün Aksu ilçesi ile 2016’nın fotoğrafı arasındaki büyük farkı herkes görebilir.

TAVİZİMİZ YOK
Aldığımız mesafenin boyutlarını, görmek isteyen bütün iyi niyetli gözler görebilir. Belediye yönetimi olarak planlı bir kentten taviz vermediğimiz için bazı çalışmalar birkaç ay gecikebiliyor. Ancak, vatandaşlarımız bunun faydasını önümüzdeki yıllarda çok daha fazla göreceklerdir. Bazı konularda işi biraz uzatıyor olabiliriz. Ama işin uzaması, yanlış yapmaktan daha iyidir. Bizden önceki dönemin yanlışlarını tekrarlamamak için adımlarımızı sağlam basıyoruz. Ayrıca, iki yıldır yapılan çalışmaların güzel etkileri de su yüzüne vurmaya başladı.

2016’YA BAKIŞ
Hükümet Konağı’mızın yapımına bu yıl başlarız diyoruz. 2.5 dönümlük bir zemine oturacak, 5 katlı bir Hükümet Konağı projemiz var. O konuyla ilgili çok önemli aşamalar kat ettik. İçinde Kaymakamlığın da olduğu, kamu kurumlarının yer aldığı bir bina kurulacak. Sayın Kaymakamımız Süleyman Erdoğan da konunun çok yakın takipçisidir. Hükümet Konağı ve onun önündeki Kent Meydanı, Aksu’nun görünümünde çok olumlu değişiklikleri beraberinde getirecektir.


KÜLTÜR MERKEZİ
Bunun yanında, kültürle ilgili yatırımlarımıza da bu yıl başlayacağımızı belirtmek isterim. Kültür merkezimiz içerisinde düğün salonu ve kütüphane gibi birimler de yer alacak. Çok amaçlı bir yer düşünüyoruz. Fen İşleri inşaatımız devam ediyor. Kültür Merkezi’ne başladığımız zaman, Fen İşleri’ndeki işin tamamlanması ve oradaki araç ve insan gücünün yeni işe aktarılması gerekiyor. Bu yıl, sözünü ettiğim bu üç işi düzene sokmak istiyoruz. Hastane yerimizin 2016 yatırım programına alınması için söz almıştık, o işin de takipçisiyiz.”


 

Son Güncelleme: 04.01.2016 12:12
Anahtar Kelimeler:
Aksu BelediyesiHalil Şahin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ibrahim duygu 2016-02-05 13:15:28

Altıntaş mahallesinde imar iskan sorununu ne zaman çözeceksiniz ? Yıllardır hep aynı herşey aynı ?