Yörük ve Türkmen kültürü siyaset üstüdür!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 6-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek “Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali” ile ilgili açıklama yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin; “Torosların Yörüklerini ve Anadolu’nun Türkmenlerini ucuz siyasetinizde kullanamazsınız!” dedi.

30 Nisan 2022 Cumartesi 15:53
Yörük ve Türkmen kültürü siyaset üstüdür!

BBP Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 6-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali ile ilgili şu şekilde sürdürdü:“Yörük ve Türkmen kültürünün tanıtılması ve yeni nesillere aktarılması için yapılan tüm etkinlikler, biz Yörüklere ve Türkmenlere elbette onur ve gurur verir. Ve biz bu etkinliklere heybemizde ne varsa, elimizden ne geliyorsa koymak isteriz. Yörük gönlü ve kültürü zengin yaşayan özel bir topluluktur. Ancak görünen o ki; uluslararası alanda tanıtım faaliyetleri kapsamında festival düzenleyecek olan Antalya Büyükşehir Belediyesi ve belediye başkanımızın girişimleri, çağrıları samimiyetten uzak, sadece bir seçim çalışması faaliyetidir.

Belediye başkanımız, kendisini bir Yörük olarak tanıtıyor, bu noktadan hareketle Yörük kültürünün tanıtılmasını sahiplendiğini söylemektedir. Biz Yörükler, devletine, milletine, kültürüne, topluluğuna, bayrağına aşık ve sonuna kadar bağlı vatandaşlarızdır. Ancak; yakından tanıdığımız belediye başkanı ve partisi bir taraftan Yörük ve Türkmen derken diğer taraftan devletimize, milletimize silah doğrultan, kurşun sıkan, bayrağımızı yakan terör örgütleri uzantısı parti ile ve hatta teröristlerle içli dışlı bir siyaset yürütmektedirler. Daha dün kendi partilerinden milletvekili sıfatlı kişiler sözde Ermeni Soykırımı’nın kabulünden tutun da Sorosçu ajan Osman Kavala’ya özgürlük isteyen insanlarla yol yürümektedirler.

Sayın başkan bir taraftan Mustafa Kemal Atatürk’ün Yörüklerle ilgili sözüne atıfta bulunarak Toroslarda tüten Yörük dumanının gücünden bahsediyor, diğer taraftan Kandil Dağı’nı güç olarak işaret eden HDP ile iş tutmaya devam ediyorlar.

Terör uzantılarının ve teröristlerin elini sıkan, onlara iş ve imkan sağlayan bir parti ve parti temsilcileri hiçbir Yörük ve Türkmen’in elini sıkamazlar. Hiçbir Yörük ve Türkmen buna izin vermez.

Sayın başkan, siz ve partiniz karar verin. Ya Kandil uzantılarıyla irtibatı kestiğinizi, onarın talimatı ile işe aldığınız kişileri işten çıkarak Yörüklere ve Türkmenlere samimiyetinizi göstereceksiniz ya da Yörüklerle ve Türkmenlerle irtibatı keserek onlarla yol yürümeye devam edeceksiniz.

Ha ben her iki tarafa mavi boncuk dağıtayım, oy alayım, zaten bu yaptığım işin de amacı bu diyorsanız daha samimi olursunuz. Eğer bir Yörük ve Türkmen iseniz Türk Bayrağının yakılmayacağını, devlete silah sıkılmayacağını biliyorsunuz demektir. Ve işleri yapan insanlar ve uzantılarıyla da iş tutmamanız gerektiğini biliyorsunuz demektir. Kamuoyuna saygıyla arz ediyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.