Yıldız: Kurultay kesinlikle olmalı

CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Kurultayın yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Değişim olsa da olmasa da biz CHP’liyiz. Kuvayi Milliye ruhuna sahibiz. Kol kırılır, yen içinde kalır. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Amacımız Aksu’da yerel seçimlerde, sosyal hizmetlere ağırlık veren bir belediye oluşturarak, 70 bin nüfuslu Aksu’muza hizmet üretmek olacaktır” dedi.

06 Ağustos 2018 Pazartesi 09:04
Yıldız: Kurultay kesinlikle olmalı

CHP'den imza tartışmaları ile ilgili muhalif grup ile parti merkezinden karşılıklı olarak peşkeşe farklı açıklamalar gelirken, Aksu’nun tek kurultay delegesi olan İlçe Başkanı Kenan Yıldız, kurultayın kesinlikle yapılması gerektiğini savundu. Ortada 630 tane delegenin imzasının olduğunu ifade eden Yıldız, “Genel merkezimiz bu konuya hassasiyetle bakacağı kanaatindeyim. Kurultay olmalı. Bu kurultay da değişim olmayacaksa da, en azında Genel Başkanımız güven tazeleyerek çıkmalı.  Bundan sonraki yapılacak olan değerlendirmeler, Genel Merkezimizin taktirindedir. Genel Merkezimiz, bu konuda ne karar verirse biz bu kararı saygıyla karşılar ve gereğini yaparız” dedi. .

Kendisinin de kurultayın yapılması için imza verdiğine dikkat çeken CHP ilçe Başkanı Yıldız, “Bir kere bu karar bireysel düşüncemiz değil. Kenan Yıldız olarak kurultay delegesiyim, istediğimi yaparım mantığıyla imza vermedik. Yönetim Kurulu toplantısında yönetim kurulu üyelerimizle bu konuyu masaya yatırdık. Çoğunluk değişimden yana karar kılarak değişimin yapılması gerektiğini ifade eti. Ve daha sonra Aksu’da yaşayan partili kanaat önderlerimize sorduk. Bu doğrultuda, en son şahsımda oluşan kanaat imza vermem gerektiği yönünde oldu. Eğer imza vermemiş olsaydım, Aksu’da bulunan kanaat önderlerimiz ve üyelerimiz bağlamında ciddi eleştirilere karşı karşıya kalacaktık. Bu bağlamda gittik imzamızı verdik” dedi.  

Her seçim partinin oy oranlarının düştüğünü ve yenilgiyle çıktıklarının altını çizen Yıldız, “Oy oranlarımız düşüyor. Kendi iç muhasebemizi yapıyoruz. İyi programlar yapıyoruz. Halkımızın ayağına giderek, bu programlarımızı anlatmamıza rağmen, bir türlü istenen sonucu alamıyoruz. Yerel politikalarda başarının yüzde 50'si genel ’politikaya bağlıdır. Ve bizde bu bağlamda noter tasdikli imza vererek teyit ettirdik. Değişim için imza verdik diye, kimseye Genel Başkanımızı,  yöneticilerimizi eleştiri malzemesi yaptırtmayız” diye konuştu.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.