Yaşar fena patladı

Milliyetçi Hareket Partisi’nden Milletvekili Aday Adayı olan ama listeye giremeyen Ahmet Yaşar suskunluğunu bozarak, İl Başkanı Adnan Kaya başta olmak üzere, İlçe Başkanı Kemal Kara ve Belediye Başkan Adayı Ramazan Özen’i sert sözlerle eleştirdi.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 15:53
Yaşar fena patladı
Yaşar bir sürprize daha imza atarak, istifa ettiği Belediye Meclis Üyeliği’ne geri dönüş mücadelesi başlattı. Yaşar, Yüksek Seçim Kurulu’nun istifa ettiğiniz kuruma başvurunuz yanıtı üzerine, Aksu Belediyesi’ne dilekçe verdi. Yaşar Belediye’den gelecek cevabı bekliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Adnan Kaya’nın Başkan seçilmeden önce basına verdiği demeçlerle şimdikiler arasında tutarsızlıklar olduğunu belirten Ahmet Yaşar, “İl Başkanımız başkan olmadan önce yerel seçimleri değerlendirerek,19 ilçenin en az 7’sinde MHP’nin birinci olması gerektiğini ifade etti. Ancak genel seçimlerde birinci olduğumuz bir ilçe bile yok. Birde oy kaybına uğradık. Yerel seçimlerde Aksu’yu kazanamamanın sebeplerinin başında Ahmet Yaşar’ı işaret eden İl Başkanımıza şimdi ben sormak istiyorum. Ahmet Yaşar listede bile değildi, neden Aksu’da birinci parti olamadınız. Bence İl Başkanımız Adnan Kaya genel seçimleri başarı ile yönetemedi. 14 bin 80 oyla dördüncü milletvekilini kaybederek, elimizle CHP’ye hediye ettik. Bence bu tartışılması gereken konuların başında geliyor” şeklinde konuştu.

“Onlar kim ki sorsunlar?”
Milletvekili aday listesinin oluşumunda İlçe Başkanı Kemal Kara ile yerel seçimlerde MHP’nin Başkan Adayı olan Ramazan Özen’in hiçbir etkisinin olmadığını vurgulayan Yaşar, “onlar kim ki sorsunlar? Ben listede İl Başkanının etkisinin bile olduğuna inanmıyorum. Eğer olsaydı, en azından Manavgatlı üç adayın peş peşe olmalarına müdahale ederdi. Ama benim adım listede olmayınca herkes, kendi adını ön plana çıkartıp prim yapmaya çalıştı” dedi.

Geri dönüş mücadelesi
Milletvekili Aday Adaylığı için Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa eden Ahmet Yaşar, meclis üyelerinin de kamu görevlisi statüsünde yer aldığını vurgulayarak, sözlerini “Bu konudaki Kanunlar çok açık ve net. Benim de görevime dönmem gerekiyor. Konu ile ilgili müracaat ettiğim Seçim Kurulları bu konuda kendilerinin yetkili olmadığını, istifa ettiğim kuruma başvurmam gerektiğini ifade ettiler. Ben de Aksu Belediyesine konu ile ilgili dilekçemi takdim ettim. Sonucunu bekliyorum. Olumlu yanıt alamazsam konuyu İdari Mahkemeye taşıyacağım. Bu Türkiye’de bir ilk olacak ve emsal teşkil edecek” şeklinde tamamladı.
 

Son Güncelleme: 06.07.2015 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.