Yasa üstü Başkan Halil Şahin

MHP Aksu Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’le ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulunarak, “Yasaların üstünde gören Başkan” yakıştırmasında bulundu.

23 Ekim 2017 Pazartesi 16:02
Yasa üstü Başkan Halil Şahin

Suç işliyor

MHP’li Poyraz, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ile ilgili çok sert açıklamalarda bulundu. Poyraz, Başkan Halil Şahin’in, Antalya 2’inci İdare Mahkemesi’nin, Kemerağzı Pazar yeri ihalesi ve ihalenin dayanağı olan belediye encümen kararında hukuki dayanağın bulunmadığını ifade ederek verdiği iptal kararını adeta yok sayarak, açıklamalarda bulunduğunun altını çizdi. Şahin’e “Yasa üstü Başkan” yakıştırmasında bulunan Poyraz, “O yapı kaçak, kaçak bir yeri yıkmak senin görevin. Kaçağa göz yumarak suç işliyorsun” mesajını verdi.

Nasıl bir güç..

Şahin’in yasalara rağmen, hiçbir şey yokmuş gibi yaptığı açıklamalarla suç işlediğini ve kendisini yasalar nezdinde zora düşürdüğüne vurgu yapan MHP’li Poyraz, “Antalya 2’inci İdare Mahkemesi bir karar vermiş. Yapılan İhale ile alınan ‘Encümen Kararı’nda hukuka aykırılık görüldüğünü ifade ederek, iptal kararını vermiş. Başkan Halil Şahin’de yüce mahkemenin bu kararını adeta yok sayarak, açıklamalarda bulunuyor. Bu neyin gücü. Ortada plansız ve imarsız bir yapı var. Bunun adı kaçak. Mahkeme kararı olmadan da orayı yıkmak senin görevin” dedi.

Sizler mağdur ettiniz

Yargı kararına saygı duyduklarını, açıklamalarıyla yargı kararını görmezden gelen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’e Yüce Türk Yargısının gerekli cevabı vereceklerine, inançlarının tam olduğunun ifade eden MHP Aksu Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz, “Esnafın mağduriyetinin tek sorumlusu Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’dir. Sahin’e yanlışlıklar yaptığı ile ilgili defalarca uyarılarda bulunduk. Esnaflar Belediyeye kadar geldi. Esnaflarla ilgili ‘koyun sürüsü’ yakıştırmasında bulundu. Despot tavrıyla esnafı dışladı” 

“Şimdi kalmış -Pazar esnafını mağdur etmeyeceğiz- diyor. Yasal olmayan ihaleye ve kaçak yapıya izin vererek, bu esnafı çoktan mağdur ettin. Bu mağduriyetin üzerine ekstra mağduriyet katarcasına, o Pazar yıkılmayacak açıklamalarında bulunuyorsun. Yüzde seksen kira artışıyla yapılan sözleşmeye, söylemlerinle kefil oluyorsun. Bu mantığınıza denilecek tek cevap; O da  -Yasa benim, kanun benim” olur.  Oysaki bizim uyarılarımız hiçbir esnaf mağdur olmasın yönündeydi. İş merkezlerinden bahsediyorsunuz, evet o bölgede 16 adet iş merkezi var. Yüzlerce esnaf var. Bu esnafların her biri vergisini ödeyerek sorumluluklarını yerine getiren kişiler.  Ödeyen kişiler.  Ayrıca o iş merkezlerinde, resmi veya gayri resmi olarak aldığınız paranın haddi hesabı yok. Neden oradaki iş merkezlerini                   günah keçisi olarak görüyorsunuz.  Yasaları uygulayın yeter” diye konuştu.

Son Güncelleme: 23.10.2017 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.