Tütüncü'den oyuncak müzesine bağış çağrısı

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası'nda yapımı devam eden 'Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi'ne oyuncak bağışı için çağrıda bulundu.

15 Eylül 2016 Perşembe 12:40
Tütüncü'den oyuncak müzesine bağış çağrısı
Eski Dokuma Fabrikası içerisindeki kreş binası, Kepez Belediyesi tarafından büyüklerin nostalji yaşayacağı, küçüklerin ise eğleneceği oyun ve oyuncak müzesi haline getiriliyor. Yapımına başlanılan müze için 713 metrekare büyüklüğündeki kreş binası aslına uygun yeniden restore edildi. Müzenin giriş bölümünde çocuklar, konuşan ağaçla karşılanacak. Daha sonra 'Taş Devri' oyuncakları ve 'Pinokyo' ahşap oyuncakları atölyelerinde eğlenecek olan çocuklar, masal okuma odasında 'Haminne Nine' ve 'Adile Teyze'den masallar dinleyecek. Müzedeki deniz, tren ve uzay çağı oyuncaklarının sergileneceği bölümlerde ise çocuklar, oyuncakların diliyle dünya tarihini öğrenecek.

Müzede, çocukları çok seven merhum Barış Manço da unutulmadı. Barış Manço'nun, sunduğu '7'den 77'ye Adam Olacak Çocuk' adlı program da müzede canlandırılacak. Türk animasyon çizgi dizisi karakteri 'Pepee' de müzede yer alacak. Plastik oyuncakların da sergileneceği müzede, Türk kültürü bölümünde ise Antalya ve yöresinin geleneksel oyunları canlandırılacak.

2 MİLYON TL'LİK BİR YATIRIM

Müzede çok sevdikleri çizgi film kahramanlarının sanatsal figürlerini de görebilecek olan çocuklar, çok amaçlı salondaki çalışma alanlarında çeşitli el sanatlarıyla ilgili işler yapabilecek. Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi, 2 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirilecek.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikası kompleksindeki kreş binasında yapımı devam eden oyun ve oyuncak müzesini denetledi. Dokuma Fabrikası'nın derin bir tarihinin bulunduğuna dikkat çeken Tütüncü, "Bu derin tarihi içerisinde daha önce kreş olarak kullanılan binayı hatıralarına uygun şekilde revize ederek yeniden çocuklarımızın kullanımına açıyoruz. Amacımız sadece bir oyuncak müzesi yapmak değil. Müze ile geçmişle gelecek arasında sağlıklı, doğru bir köprü kurabilmeyi, geçmişin hatıralarına sahip çıkabilmeyi ve çocuk öznesi üzerinden Dokuma'nın hatıralarını geleceğe taşıyabilmeyi amaçlıyoruz" dedi.

EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER

2017 yılında hizmete açmayı planladıkları müzenin sadece oyuncak koleksiyonunun sergileneceği bir yer olmayacağına işaret eden Tütüncü, "Müzede çocuklarımız için eğitim alanları olacak. Boyama atölyesi, drama atölyesi, kültür ve sanat etkinlikleri gibi çocukların algılarının pekişmesine, dış dünya ile iletişimlerinin güçlenmesine katkı sağlayacak birçok program müzede olacak" diye konuştu.

BAĞIŞÇININ İSMİYLE SERGİLENECEK

Başkan Tütüncü, Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi için 'Müzemiz oyuncaklarınızı bekliyor' sloganıyla kampanya başlattıklarını kaydetti. Başkan Tütüncü,
"Kampanyamız, çocuklarla ilgilenenlere, çocuk olmayı sevenlere bir çağrımızdır. Hepimizin çocukluğunda kendisi için kıymetli oyuncaklar var. Onları bir yerlerde saklıyoruz. Bu oyuncakları, müzemizde oluşturacağımız koleksiyonda sergilemek isterlerse bağışlarını kabul ediyoruz. Bağışlanan oyuncakları bağışçının ismiyle sergileyeceğiz. Müzenin oyuncak koleksiyonu için uzman bir ekiple çalışıyoruz. Kaliteli, güzel bir koleksiyon oluşturma peşindeyiz. Halkımızın koleksiyona destek verme imkanının oluşturulması müze ile şehir arasında güçlü bir bağ kurmaya dönük. Kampanya neticesinde iyi oyuncaklar elimize gelirse bundan mutlu oluruz."
Başkan Tütüncü, 'Müzemiz Oyuncaklarınızı Bekliyor' sloganıyla başlattıkları kampanyaya katılmak isteyenlerin '0242 339 00 30' nolu telefon numarasını araması için çağrıda bulundu. 

Son Güncelleme: 15.09.2016 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.