Tuba Vural Çokal, İLK İKİ TAKSİTİ ÖDEYEMEYENLERE FIRSAT TANINACAK!

Vergi yapılandırılmalarında yüzbinlerce kişinin mağdur olmasına sebep olan bir madde değişiyor artık ilk iki taksit süresinde ödeyemeyenlerin yapılandırması iptal edilmeyecek.

08 Aralık 2018 Cumartesi 14:54
Tuba Vural Çokal,   İLK İKİ TAKSİTİ ÖDEYEMEYENLERE FIRSAT TANINACAK!

Vergi yapılandırılmalarında yüzbinlerce kişinin mağdur olmasına sebep olan bir madde değişiyor artık ilk iki taksit süreside ödeyemeyenlerin yapılandırması iptal edilmeyecek. 7143 sayılı kanunda değişiklik yapılması için 21 Kasım tarihinde kanun teklifi veren İYİ Parti Antalya milletvekili Tuba Vural Çokal,  yüzbinlerce vatandaşın bir mağduriyetinin daha da giderildiğini söyledi.

Dr. Çokal, ilk iki taksitini süresinde ödeyemediğinden dolayı vergi yapılandırması bozulan vergi mükellefi vatandaşlarımızın hesaplarına e-haciz konulmaktadır. Bu sebepten dolayı hesaplarına bloke koyulduğunu ve bunun sonucu olarak bankalarda işlem yapamadıklarını belirtti.

Ekonomik kriz geçirdiğimiz şu günlerde devletin bu şekilde vergi mükellefi vatandaşlarımıza yaptırım uygulaması büyük mağduriyetler yaşatmıştır. Mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarına kulak vererek 21.11.2018 tarihinde TBMM’ye kanun teklifi verdiğini belirtti.

Plan bütçe komisyon görüşmelerinde 21 Kasım tarihinde vermiş olduğum kanun teklifinin içeriği dikkate alınarak yüz binlerce mağdur vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmesi için torba yasaya koyulmuştur.

Dr. Çokal, Vatandaşlarımızın sorunlarını çok iyi bilen bir milletvekili olarak mağdur olan vatandaşlarımızın TBMM’de sesi olmaya devam edeceğini söylemektedir

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.