Toplantıya kavga damga vurdu!

​​​​​​​AK Parti Aksu İlçede uzun süredir kulislerde konuşulan teşkilat içi gerginlik gün yüzüne çıktı. Geçen hafta Atatürk Mahallesi'nde İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de katıldığı mahalle toplantısında İlçe Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çalışır ile Meclis üyesi adayı Emin Bal arasında yaşanan ve vatandaşa yansıyan kavganın damga vurduğu ifade edildi.

29 Mart 2019 Cuma 14:46
Toplantıya kavga damga vurdu!

AK Parti Aksu İlçe teşkilatında yaşanan huzursuzluklar iyice gün yüzüne çıkmaya başladı. Geçen hafta Atatürk Mahallesinde AK Parti’nin Aksu Belediye Başkan Adayı Halil Şahin’in organize ettiği toplantıda, bu kadarına pes dedirtecek bir iç hesaplaşmanın damga vurduğu ifade edildi.

Olaya tanık olan vatandaşların anlatımına göre, mevcut Başkan Halil Şahin’in listesinde kontenjan 1’inci sıra adayı olan Emin Bal’ın, saha çalışması yapan gençlere, “Sizden seçimlerden sonra hesap soracağım” şeklindeki tehdit içerikli söylemi, AK Parti Aksu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çalışır’ın bu söyleme sert tepki göstermesi ve sonrası vatandaşın gözü önünde çıkan itiş, kalkışlı bir kavgaya neden olduğuna dikkat çekildi.

Yine anlatımlara göre; Meclis üyesi Emin Bal’ın AK Partili gençlere bu söylemi, gençler tarafından Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çalışır’a iletilir.  Üzgün gençlerin halini gören Çalışır, Emin Bal’ın yanına giderek, “Emin Bey, gençleri tehdit etme hakkına sahip değilsiniz. Gençlere bir söz söylenecek olursa, bunu teşkilatın yöneticileri söyler.  Haddinizi aşarak tehditkâr söylemlerde bulunamazsınız. Bu davranışınız hiç etik değil” şeklinde çıkış sergiler.   

Çalışır’ın bu söylemi karşısında, Bal, “Sorarım lan” diye yanıt verdiği ifade edilir.  Bu yanıt karşısında tekrar devreye giren Çalışır, “Haddini aşıyorsun. Meclis üyesi adayıysan, konumunu bil ona göre davran. Bu teşkilatın Ana kademe başkanı, İlçe gençlik kolları başkanı var. Gençleri böyle rencide edemezsin” diye cevap verir.

İşte bu diyaloglar sonucu Bal ile Çalışır arasında başlayan polemik, toplantıya gelen vatandaşların gözü önündeki itiş kakışlı bir kavgaya neden olur. Hemen oradaki teşkilat mensupları tarafından araya girilir. AK Partili Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çalışır, oradaki bulunan bir araca bindirilir. Ve sonrası İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile mevcut Başkan Halil Şahin o araca biner.

Çalışır’la takriben araç içerisinde 15 dakika konuşulur. Artık orada ne konuşulduğunu bilmiyoruz. Ama gelişmeler karşısında söylenecek tek şey var.  O da Sayın Bal’ın hiçte hoş olmayan bir söylemin içerisinde olduğu.  Çünkü hiç kimse elindeki gücü kullanarak, birilerini tehdit etme hakkına sahip değildir. Hele ki bu tehdit edilenler, yerel seçim arifesinde hiçbir menfaat gözetmeksizin geceli gündüzlü çalışan gençler olunca.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.