THK Gazipaşa'da 12 bin 500 TL topladı

TÜRK Hava Kurumu (THK) Gazipaşa Şubesi, ramazan ayında 12 bin 500 lira fitre ve zekat topladı.

09 Eylül 2013 Pazartesi 10:11
THK Gazipaşa'da 12 bin 500 TL topladı
THK Gazipaşa Temsilcisi Emine Keyaoğlu yaptığı açıklamada, geçen yıl 9 bin 500 liralık fitre ve zekat toplandığını, bu rakamın bu yıl 12 bin 500 lira olarak gerçekleştiğini kaydetti. Gazipaşa halkının THK'ya gösterdiği ilginin giderek arttığını belirten Keyaoğlu, "En çok fitre ve zekât Karalar Köyü'nden geldi. Bakılar Mahallesi ikinci sırada ve Karatepe Köyü üçüncü sırada yer aldı" dedi.

Bağışların bir kısmının muhtarlar, bir kısmının şubeye gelen vatandaşlardan bir kısmının ise kısmı da Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Parkı girişinde açılan stanttan elde edildiğini vurgulayan Keyaoğlu, Kurban Bayramı'nda da destek beklediklerini söyledi. THK'nın topladığı fitre ve zekâtların vatandaşın yararına kullanıldığını dile getiren Keyaoğlu, tüm bağışların yine ihtiyaç sahibi vatandaşlara döndüğünü hatırlattı.

Yapılan yardımların yanı sıra THK'nın yangın söndürme uçaklarını toplanan fitre-zekât ve bağışlar sayesinde aldığına dikkati çeken Keyaoğlu, "Fitre-zekât ve kurban derisi toplama yetkisi sadece THK'ya verilmiştir. THK, devletin 5 ayrı kurumu adına yasal bir görev yerine getirmektedir. Toplanan yardımın yüzde 50'si yardımların toplandığı il ve ilçelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 4'ü Türk Kızılayı'na, yüzde 3'ü Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 3'ü Diyanet Vakfı'na, yüzde 40'ı ise THK'ya aktarılmaktadır" dedi. 

Son Güncelleme: 09.09.2013 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.