Siyaset meydanlarda

Referandum sürecinin başlaması ile birlikte, siyasi partiler ülke genelindeki teşkilatlarına “Sahaya inin” talimatı verdi. Ak Parti, CHP ve MHP’nin ilçe başkanları, referandum sürecinde izleyecekleri siyaseti Güney Haberci Aksu’ya değerlendirdi. ANAYASA değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu'ndan geçmesinin ardından Ak Parti, 7 Şubat'tan sonra sahaya inme kararı aldı.

26 Ocak 2017 Perşembe 12:12
 Siyaset meydanlarda
Ak Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, Güney Haberci Aksu’ya yaptığı açıklamada, “Bunun bir siyaset değil, memleket meselesi olduğunu vatandaşlarımıza anlatacağız. Referandumda neden ‘Evet’ demeleri gerektiğini, Aksu’nun 35 mahallesini dolaşarak seçmene izah edeceğiz” dedi. Başkan Şahin, İlçe Kadın ve Gençlik Kollarının da referandum dolayısıyla seferber edildiğini vurguladı. Ak Parti, 7 Şubat’tan itibaren ev ve esnaf ziyaretlerinin yanı sıra çeşitli toplantılar da gerçekleştirerek, Anayasa değişikliğinin getireceği yenilikleri halkla paylaşacak. Bu toplantılara Ak Parti Antalya Milletvekilleri de katılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Anayasa değişikliğinde partisinin tavrının belli olduğunu kaydederek, ‘Hayır’ kampanyası sürdüreceklerini söyledi. Yıldız, “Vatandaşımız, bizim tavrımızın siyasi nedenlerden ötürü değil, ülkenin geleceği açısından ‘Hayır’ olduğunu bilmelidir. Aksu’da bunu vatandaşımıza anlatacağız” diye konuştu. Yıldız, şöyle devam etti: “İstikrar olsun diyerek milleti fakru zaruret içinde yaşamaya mahkum ettikleri yetmiyormuş gibi, şimdi de aynı gerekçeyle tek adam rejimini dayatmaya çalışıyorlar. Buna karşı çıkmak sadece CHP’nin meselesi değildir. Ülkesinin yarınlarını düşünen herkes referandumda ‘Hayır’ oyu vermelidir. Bütün vatandaşlarımıza olduğu gibi, MHP’li arkadaşlara, Ülkücülere de sesleniyorum. Okullardan ‘Andımız’ı kaldıran bir zihniyetin, bu değişiklikle ülkeyi nasıl bir siyasi zemine çekmeye çalıştığını onlar da görsünler. Ben, tüm iyi niyetimle, Ülkücü camianın tabanının da referandumda ‘Hayır’ diyeceğine inanıyorum.”



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksu İlçe Başkanı Kemal Kara, geçen hafta Kumluca’da düzenlenen İlçe Bakanları Toplantısı’nda bu konuyu ayrıntılı bir şekilde masaya yatırdıklarını dile getirdi. MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy’un neden ‘Evet’ denilmesi gerektiğini ilçe başkanlarına anlattığını kaydeden Kara, “Referandum için ayrıca sahaya inmemiz gerekmiyor. Biz zaten halkla iç içe olan bir partiyiz. Referandumda MHP olarak ‘Evet’ diyeceğiz ve bunun gerekçesini de halkımıza anlatacağız” dedi. Başkan Kara, hem Ak Parti’nin hem de CHP’nin “başları sıkıştığında” Ülkücülere yaklaşma ihtiyacı duyduklarını sözlerine ekledi.

Ak Parti’den Türk Bayrağı
Anayasa değişiklik teklifinin TBMM Genel Kurulu'ndan geçmesinin ardından AK Parti sahalara iniyor. 7 Şubat'tan sonra başlayacak mitinglerle, halka anayasa değişikliği anlatılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da süreç içerisinde halkla buluşacak. Parti yönetimi de 81 ili kapsayan çalışmalarda bulunacak. Meydanlar, parti bayrakları yerine Türk bayraklarıyla donatılacak. Toplumun farklı kesimleri de sürece dahil edilecek. Sivil toplum kuruluşları, akiller, dernekler, vakıflar sürece destek verecek. AK Parti, ana muhalefetin iddialarına cevap veren kitapçıklar da hazırlattı. Kitapçıkla, mevcut sistemin istikrar değil kargaşa ürettiği vurgulanıyor. Bu kitapçıkların 81 ile gönderileceği öğrenildi.
Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin 7 Şubat'ta enerji dolu, dipdiri olarak meydanlara inmek için sabırsızlandıklarını vurguladı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“Konuşanlar, senaryo yazanlar bir kez daha hayal kırıklığına uğradılar, bir kez daha tuş oldular” diyen Yıldırım, şunları kaydetti: “İnşallah milletimiz de bu mücadeleyi 'Evet' oyuyla taçlandıracak, Türkiye yeni bir döneme girecek. Bir kez daha bu önemli kararın verilmesinde emeği geçen bütün kardeşlerimi, başta Sayın Cumhurbaşkanımızı olmak üzere tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. 7 Şubat'ta enerji dolu, dipdiri olarak meydanlara inmek için sabırsızlanan bir grubu karşımda görmek istiyorum.” Yıldırım, Cumhuriyet tarihi boyunca Türk milletinin, sandık her önüne geldiğinde engin feraseti, aklı ve vicdanıyla her zaman istisnasız en doğru kararı verdiğini ifade etti. Milletin, bu anayasa değişikliği konusunda da en doğru kararı vereceğini dile getiren Yıldırım, “Milletin verdiği karar, başımız gözümüz üzerinedir” dedi.

VEKİLLERE İZİN VERDİ
Yıldırım, anayasa görüşmelerinde “Kaya gibi durdukları” için milletvekillerine de teşekkür ederek, “7 Şubat tarihine kadar sizi AK Parti teşkilatlarında görmek istemiyorum, hepinizi ailelerinizin yanında görmek istiyorum” diyerek izin verdi.

Son Güncelleme: 26.01.2017 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.