Şaka gibi imza

CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, kamu zararına neden olduğu iddia edilen asfalt hak edişlerine belediyenin kadrolu personelinin imza atmadığının altını çizerek, “Kadrolu personel yolsuzluğa imza atmıyor. Bu sorunu taşeron firma elemanlarıyla çözmeye çalışıyorlar. Şaka gibiler” diye tepki gösterdi.

27 Kasım 2017 Pazartesi 15:12
Şaka gibi imza

Uzun süredir gündemi meşgul eden Asfalt ihalesiyle ilgili tartışmalar ve iddialar dur durak bilmiyor. Antalya 2’inci İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonrası, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’le ilgili yapılan suç duyurusu ve yaklaşık olarak 2 hafta önce CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın, kamu zararı olduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle, önerge vererek meclis taşıdığı Asfalt İhalesiyle ilgili bu seferde başka bir iddia atıldı. 

İddianın sahibi CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Aksu Belediyesi’nin asfalt ihalesiyle ilgili idari anlamda ikinci kez çok büyük hata içerisine girdiğinin altını çizdi. Taşeron firma elemanlarının imza yetkisinin olmadığının altını çizen CHP’li Başkan Kenan Yıldız, “Bilindiği üzere Asfalt ihalesin ’de idari hatadan dolayı çok büyük kamu zararı yaşandı. Yargı verdiği kararla bu iddiamızı ispatlandı. Partimizin Vekili Genel Başkan Yardımcımız Çetin Osman Budak ise bu konuyu meclise taşıdı. Şimdi ise imza yetkisi olmayan personele imza attırılıyor” dedi.

Belediyenin kadrolu personelinin yolsuzluğu göz yummadığının altını çizen CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, “ Bu anlamda yasal olmayan bir çalışma sonucu firmanın 7 milyon TL’lik bir hak edişi ortaya çıkıyor. Bu ödemenin yapılması için de kadrolu personelden oluşan ve çalışmayı takip eden bir ekibin imzası gerekiyor. Ama ortada ciddi bir sorun olduğundan dolayı, kadrolu personeller bu yükümlülüğün altına girerek, hak edişe imza atmıyorlar. Bizim akıllılarda bu sorunu taşeron firma elemanlarıyla çözmeye çalışarak, suç işliyorlar” şeklinde açıklamalarda bulundu.   

Son Güncelleme: 27.11.2017 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.