Şahin'den İsa Yıldırım'a: ŞOV YAPMA

Antalya Toptancı Hali geçen hafta üretici eylemlerine sahne oldu. Ürününe beklediği düzeyde fiyat alamayan üreticiler basın açıklamaları ile seslerini duyurmak istediler. Bu etkinlikler de Aksulu çiftçiler de yer aldı. Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım da, imam cüppesi giyerek “domatese cenaze namazı” kıldırdı. Yerel ve yaygın medyada geniş şekilde sesini duyuran bu eylemleri ve ilçemizin gündemindeki diğer konuları Ak Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’le “Çapraz Ateş”te masaya yatırdık.

05 Aralık 2016 Pazartesi 10:14
Şahin'den İsa Yıldırım'a: ŞOV YAPMA


“SİYASİ RANT” PEŞİNDELER
Başkan Şahin, üreticilerin haklı oldukları konularda sorunlarını dile getirmelerine kimsenin karşı çıkamayacağını belirtti, ancak bu eylemlerin “siyasi amaçla” kullanılmak istenmesine de karşı olduğunu savundu. Eski Başkan Yıldırım’ı “şov yapmak”la suçlayan Şahin, “Çiftçinin kendisini bu kişilere kullandırtmaması gerekiyor. Çiftçilerimizin çok haklı oldukları bir eylemde, o mikrofonun, siyasi rant elde etmek isteyen bu tür kişilerin eline geçmemesi lazım. Aksulu üreticiler, kendi seslerini duyurmak için yola çıktıklarında, ‘cenaze namazı’ gibi şovlara yönelen bu kişilere izin vermemelidir” dedi. “Çapraz Ateş”te haftanın öne çıkan soruları ve yanıtları şöyle…

İŞTE O BARUT GİBİ SÖZLER
“Çiftçinin vermek istediği mesaj unutuluyor, olay siyasi bir şova dönüştürülüyor. Eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım kalkıp, domatese cenaze namazı kıldırıyor ve şov yapıyor. Çiftçinin kendisini bu kişilere kullandırtmaması gerekiyor. Aksulu üreticiler, kendi seslerini duyurmak için yola çıktıklarında, ‘cenaze namazı’ gibi şovlara yönelen bu kişilere izin vermemelidir. İmam cüppesi giyerek ortaya çıkan bu arkadaşa çiftçi tepkisini koymalıydı. Eğer o tepkiyi koymazsa, kendisini kullandırtmış olur. Her şey çok güzel gidiyor, çiftçi derneklerinin kontrolündeki etkinlik sorunsuz bir şekilde devam ediyor, fakat son dakikada ortaya bir adam çıkıp, ‘Allahü Ekber’ diyerek namaz kıldırmaya başlıyor. Buna ‘şov’ denmez de, ne denir?”

-Sayın Başkan, güncel bir konuyla sohbetimize başlamak istiyoruz. Toptancı halindeki çiftçi eylemiyle ilgili olacak ilk sorumuz. Siz de, çiftçilerin bu eyleminin haklı yönleri olabileceğini, ancak bazı kesimlerin bu eylemi siyasal şova dönüştürme gayreti içinde olduğunu dile getirdiniz. Bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?
-Toplumun her kesiminin olduğu gibi çiftçilerin de sorunlarını dile getirme, kendilerini ifade etme anlamında hakları vardır ve bu hakkı kullanmak istemeleri çok doğaldır. Bunu hepimiz savunuruz. Ama bunların yerinde ve makul seviyede olmaları gerekir. Ayrıca, işin amacının dışına çıkılmamalıdır. Maalesef geçmişte de bu tür örnekleri 2B olayında da yaşadık. Kimi zaman, haklı olunan noktada dahi haksız duruma düşülebiliyor. 2B eyleminde de, dikkat ederseniz aynı kişiler ve malum siyasi çevreler, Devrim Kök ve İsa Yıldırım, mikrofonu aldılar ve olayı siyasi bir boyuta çektiler. Ben çiftçinin içinde bulunduğu durumu çok iyi biliyorum ve ürününe aldığı fiyatın hak edilen seviyede olmadığını düşünüyorum. Biz teşkilat olarak da çiftçimizin sorunlarının takipçisiyiz, Tarım Bakanlığı ile bu konuda sürekli görüşmeler halindeyiz. Hepimiz bu sorunların çözümü için bir gayret içindeyiz. Hükümetimiz çiftçinin durumunun iyileştirilmesi için gübrede ve mazotta düzenlemelere gitti. Uçak krizinden sonra tarım sektöründen gelen fide desteği talebine de yanıt veriyoruz. Bu müjdeyi vereyim, fide desteği geliyor. Rusya ile yapılan görüşmeler neticesinde, diğer ürünlerde sıkıntı aşıldı, domates ve salatalık da bir problem kaldı. Bu konuda sonuç alınması için çalışmalar devam ediyor. Fakat, bunlara rağmen, üzüldüğümüz olaylar da yaşanıyor. 2B olayında, insanları “Sizi Ankara’ya götüreceğiz” diye otobüse bindirip, Kepez’i geçince otobüsün önüne “CHP İl Örgütü” pankartını yapıştıranlar, çiftçi eyleminde de aynı şekilde davranmışlardır. Çiftçinin vermek istediği mesaj unutuluyor, olay siyasi bir şova dönüştürülüyor. Eski Belediye Başkanı kalkıp, domatese cenaze namazı kıldırıyor ve şov yapıyor. Çiftçinin kendisini bu kişilere kullandırtmaması gerekiyor. Çiftçilerimizin çok haklı oldukları bir eylemde, o mikrofonun, siyasi rant elde etmek isteyen bu tür kişilerin eline geçmemesi gerekiyor. Aksulu üreticiler, kendi seslerini duyurmak için yola çıktıklarında, “cenaze namazı” gibi şovlara yönelen bu kişilere izin vermemelidir. İmam cüppesi giyerek ortaya çıkan bu arkadaşa çiftçi tepkisi koymalıydı. Eğer o tepkiyi koymazsa, kendisini kullandırtmış olur. Her şey çok güzel gidiyor, çiftçi derneklerinin kontrolünde etkinlik sorunsuz bir şekilde devam ediyor, fakat son dakikada ortaya bir adam çıkıp, “Allahü Ekber” diyerek namaz kıldırmaya başlıyor. Buna “şov” denmez de, ne denir?



-Partinizin ilçe teşkilatında düzenli olarak ‘Halk Günleri’ düzenliyorsunuz. Bu etkinliğe katılan vatandaşlardan aldığınız izlenime göre, halkın memnun kaldığı çalışmalar nelerdir, en çok hangi talepler geliyor?
-Halk günlerimize katılan vatandaşlarımızdan, “Ben şu işten rahatsızım” diyeni çok fazla görmedim. Zaten, önceleri rahatsızlık duyulan birçok yatırımın, sonradan çok yerinde olduğu ortaya çıkıyor. Örneğin, tramvay çalışmaları ve üstgeçit olayı. “Tramvay geliyor, gelmiyor” diye yer yerinden oynadı. Ancak sonuçta, Aksu’ya bir hizmet kazandırıldı. Vatandaşımızın çözülmesini istediği başka talepleri de oluyor, biz bunları karşılamaya çalışıyoruz. Bazı taleplerin de uzun vadeli bir çalışmayla çözülmesi gerekiyor. Bunların başında da mülkiyet, tapu ve imar problemi geliyor. Bizler de istikrarlı bir şekilde bu sorunları takip ediyor ve çözülmesi için bir çalışma sergiliyoruz. Hem il bazında hem de Ankara bazında girişimlerimiz oluyor. Resmi kurumlara gerekirse vatandaşlarımız ve muhtarlarımızla birlikte gidiyoruz.

-Oto Galericileri sitesi konusunda başlatılan çalışmalar nasıl bir süreç izliyor, gelinen aşama nedir?
-2014 seçimlerinden sonra Aksu’da yeni bir dönemin başladığını söyleyebiliriz. Yıllardır çözüm bekleyen sorunlar için harekete geçtik. Bunları kısım kısım çözme gayreti içindeyiz. Bu sorunları aştıkça, Antalya’da çok daha güzel ve önem taşıyan bir konuma yükseleceğiz. Yatırımcı geldiğinde, ona yer gösterebilmemiz lazım. Yatırıma hazır hale sunmamız gerekiyor. Onlardan bir tanesi de Galericiler Sitesidir. Burada yerel idarecilerin yaptığı, yatırımcıların önünü imar yönünden açmaktır. Bunu da başardık. Yatırımcının önü açıldı ve ne oldu? Aksu’ya 800 dükkanlık, 3000 kişinin çalışacağı bir site kazandırıldı. Geçmişte bunlar yapılsaydı, belki bugün Antalya’da gittiğimiz birçok yer Aksu’da olacaktı. 

Biz birbirimiz SATMAYIZ

-Kamuoyunda Belediye Başkanı Halil Şahin’le aranızda kara kedi dolaştığı ve soğuk rüzgarların estiğine ilişkin bir söylenti var. Bu konuda neler söylemek istersiniz?
-Neredeymiş o kara kedi, ben görmedim. Biz Halil Başkan’la birlikte yola çıktık. Ne benim kişiliğimde ne de benim tanıdığım Halil Şahin’de adam satma diye bir şey olmaz. Biz birbirimiz satmayız. Kesinlikle böyle bir şey olmaz. Tam tersine, bu dedikoduyu ortaya çıkaranlar, bizim bu duruşumuzdan rahatsız olan insanlardır. Halil Başkan’la aramızı nasıl açacaklarının hesaplarını yapıyorlar. Bundan da kendilerine prim çıkarmanın, rant elde etmenin beklentisi içindeler.
Tabii ki, böyle şeyler kamuoyunda konuşulabilir. Her zaman böyle şeyler, bütün partilerde konuşulmuştur. Ancak takdir edersiniz ki, teşkilat ayrı bir yerdir, Belediye ise ayrı bir yerdir. Her ikisinin yapması gereken işler farklıdır. Benim ilçe başkanı olarak yapmam gereken işler ayrıdır, belediyenin yapması gereken işler apayrıdır. Belediyelik işler olduğu zaman, bunu kendilerine bildiririz. Bizim Halil Başkan’la her zaman yan yana olmamız söz konusu olamaz. İkimizin de yapması gereken dünya kadar işi var. Benim teşkilat çalışmamı, Halil Başkan aleyhinde bir çalışma gibi pazarlamaya çalışan art niyetli insanlar var. Oysa böyle bir şey yok. Olmadığını da herkes zamanla görecek. Bu olay bu kadar nettir. Ama, bazı önyargılı insanlara ne kadar anlatsan boştur.

Son Güncelleme: 05.12.2016 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adnan ince 2016-12-05 12:18:20

İsa yıldırım kendisi şaşırmış
Ne yaptigini bilmiyor
Başkan adayı olmak için bir merale sarılıyor
Bir kilictaroglu na
Ama adamlar dan uzak yanlarına almazlar ne mhp ne akp almaz
İsa yıldırım saadet partisine git olmazsa
Namaz kılmayı tam öğrenirsin
Namazla şov yerine 5vakit kıl

Avatar
Ceydo 2016-12-05 17:33:05

Buduruma isa mı getirdi acaba getirenler birde konuşuyor konuyu başkalarına sürtünmesinler maslüm ayağına yatmasınlar