Şahin: Önemli olan Aksu’nun kazanması

Aksu’da doğup büyüyen, ilkokul yıllarından lise yıllarına kadar Aksu’da yetişen Avukat Durmuş Kaan Şahin, Aksu’nun daha güzel bir ilçe olabilmesi adına siyasetin de içinde yer aldığını dile getirdi. Şahin, siyaseti vatana millete ‘hizmet’ olarak gördüğünün altını çizdi.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 11:40
Şahin: Önemli olan Aksu’nun kazanması
Haftalık sohbetlerin bu haftaki konuğu AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Durmuş Kaan Şahin. Eski adı Kocabelen, yeni adı Fatih Mahallesi’nde 1979 yılında dünyaya gelen Avukat Durmuş Kaan Şahin, eğitimini lise yıllarına kadar Aksu’da tamamlayarak, 2001 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş ve sonra Antalya’da Serbest Avukatlık görevine başlamış.

2008 yılında, AK Parti Aksu ilçe teşkilatında kurucu başkan yardımcısı olarak siyasetin içerisinde aktif rol alan Şahin, siyasete ilgisinin babasından geldiğini dile getiriyor. Babası Fatih Mahallesinden Hüseyin Şahin ise 15 yıl boyunca Aksu’da meclis üyeliği görevini üstlenip başkan vekilliği yapmış. Aksu’ya çok şey kazandırmayı amaçladığının altını çizen Kaan Şahin, Aksu’lunun ve partisinin vereceği her türlü görevi yapacağını belirtiyor.

Siyaset sizin için neyi ifade ediyor?
Siyaset benim için sadece hizmet aracıdır. Siyasete bakışım, makam, mevki yada statü edinmek değil. Bana göre siyaset vatana, millete hizmet edebilmek, milletin maddi ve manevi refahı için çalışmaktır.Siyaset kirli olarak tabir edilse de siyaset doğru insanlarla yapılmaya devam ettiği sürece temiz kalacaktır. Kirli diye siyasetten uzak durmak doğru değildir.

Siyaseti hizmet aracı olarak görüyorsunuz, hizmet üretebilmek için söz sahibi olmak gerekiyor.Önümüzde yerel seçim süreci var. Yerel seçim sürecinde bir düşünceniz var mı? Aksu’da söz sahibi olma adına ne tür çalışmalar içinde olacaksınız?
Ben şu anda Aksu’da AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı olarak siyasetin 5 yıldır içerisindeyim ve bu görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum. Şuan Aksu’lunun gönüllü Avukatı gibi Aksu’nun menfaatlerini savunuyorum. Siyasette bir takım görevleri kendinizin istemesinden önce, halkın istemesi önemli. Halk bizi nerede görmek istiyorsa, biz orada oluruz. Bununla beraber parti üst yönetimimiz bize nerede görev verir ve nerede ihtiyaç duyarsa, biz orada oluruz. Şuan benim talip olduğum bir durum yok, mevcut görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.

Halk bizi isterse dediniz. Aksu halkı Durmuş Kaan Şahin hakkında ne düşünüyor? Bu konuda halkın nabzını ölçtünüz mü?

Halkın nabzını tutuyoruz. Şu anda teşkilat olarak halkın sorunlarına çare üretmekten başka bir derdimiz yok. Halktan şahsımın adaylığı anlamında çok talep geliyor. Tabi bu partinin aday belirleme aşamasında yapılacak olan anketlerde mutlaka parti üst yönetimine de yansıyacaktır. Değerlendirmeler ne oranda olur bilemem ama bizi nerede görmek isterlerse biz orada oluruz. Partimizin üst kademesi halkın sesine kulak vereceği için Aksu halkı kimi isterse, bu istek doğrultusunda hareket edecektir.

Size göre Aksu’nun sorunları nelerdir?

Aksu’nun dört beldenin kapanıp tek bir çatı altında toplanması ile ilgili geçmişten gelen çok fazla sorunları var. Yanlış kişiler tarafından yönetilmesinden kaynaklanan sorunları var.Baktığınız zaman ilçenin her noktasında mülkiyet problemi var. Bu sorun, bazı yerde iptal olan ancak yürürlükte görünen imar uygulamaları, bazı yerde sorunlu olan Hazine ve mera alanı olarak kendisini gösteriyor. Aksu’da en büyük sorun, mülkiyet sorunu olduğundan hastanemiz yok. Hastane yapılması için ilçe teşkilatı olarak ciddi çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Ama maalesef yerel yönetim anlamında bir hastane yeri belirlenemedi. Hastane eksikliğinin temelinde mülkiyet problemi var. Mevcut belediye başkanının belediye binasını hastane yapmak istemesi gibi popülist düşünceden öteye gitmeyen teklifi oldu. 2009 seçimlerinden önce, o belediye binası orada yokken, daha ilçe bazında bir belediye oluşmamışken, mevcut belediye binasının olduğu yer bile problemliydi. O dönemki Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Menderes Türel’in döneminde, o yerin mülkiyet problemleri çözülmüştür. Yani şuanki Belediye binasının bulunduğu arazinin mülkiyet problemi ilçe teşkilatımız sayesinde çözülmüştür. Ancak mevcut Belediye başkanı bu durumu görmezden geliyor. Hastane problemi sürekli var olmasına rağmen mevcut yönetim belediye binası yerine aynı alanı hastane binası olarak belirleseydi,ve yahut şuan emniyet binası olarak belirlen bölge Hastane için ayrılmış olsaydı Aksu’nun bu sorunu çözülmüş olurdu. Ancak mevcut başkan maalesef sorunu çözmek yerine sorun üzerinden siyaset yapmaya ve oy toplamaya çalışmaktadır. Bu anlamda Belediye başkanının bu söylemleri samimi değildir.

Aksu Belediyesi’nin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Maalesef yeterli bulmuyorum. Zaten başkan pek belediyede işinin başında durmadığından Belediye’de verimli ve tam bir çalışma ortamı da olduğunu düşünmüyorum. Çalışmaları samimi ve kökten çözüme yönelik çalışmalar olarak görmüyorum. Oy kaygısıylagünü kurtaran çalışmalar yapılmaktadır. AK Parti olarak imar uygulamasının yapılabilmesi için 2B sorununu çözmek için büyük uğraşlar verdik. Bana göre bu problem Aksu’nun en büyük problemi olan mülkiyet probleminin çözümü için atılmış en büyük adım. Ancak bu problemin çözümünde mevcut belediye başkanı bu konuda bile bizim yanımızda olmadı. Sadece fiyatlar açıklanırken, fiyatların yüksek olduğunu dile getirerek oy toplama çalıştı. Bu anlamda başkanın çözüm odaklı davranamadığını düşünüyorum.
2B yada Aksu’nun diğer sorunlarına yönelik bir gün olsun parti binasına gelip de bu sorunları nasıl çözeriz, Aksu halkına nasıl faydalı oluruz diye fikir alışverişinde bulunmamıştır. Üstelik bağımsız bir başkan olarak bunu yapması daha mümkündü.Aksu’da gözle görünür olumlu çalışmalar yapılıyorsa, bu AK Partili meclis üyeleri sayesinde gerçekleşmektedir.

Yerel seçimler yaklaşıyor, AK Parti’nin Aksu’daki şansı nedir?

AK Parti bana göre her zaman Aksu’da birinci partidir. 2011 genel seçimlerinde yüzde 47 oy aldı.MHP yüzde 24, CHP yüzde 23 civarında oy almıştı. Bizim diğer 2 partiyi ikiye katlayan oyumuz olmuştu. Şuan Aksu’da 8 bin civarında üyemiz var. Aksu’da 43 bin civarındaseçmen olduğunu göz önüne alırsak bunun yüzde 20’sine yakını bizim partimizin üyesi. Buna rağmen hiçbir zaman seçimi kesin alırız gözüyle bakmıyoruz. Çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz ama AK Parti, Aksu’da birinci parti ve Aksu’nun favorisidir.

Adaya göre oy verileceği düşünülürse, size göre AK Parti nasıl bir aday belirlemeli ki seçimi alabilsin?

Seçmenin öncelikle hangi adreste olması gerektiğini iyi belirlemek gerekiyor. Bana göre hizmetin adresi AK Parti’dir. Doğru adresi belirleyip o doğru adresin içerisindeki doğru adayı belirlemek gerekiyor. Hizmeti, seçmenin AK Parti sayesinde alabileceğini bilmesi gerekiyor. Bölge sorunlarını çok iyi bilen, bölgeye vakıf, yetenekli, halkın da görüşünün alınacağı bir aday tespit edilerek yola çıkılacaktır.

2009 Yerel seçimlerinde aday adaylığı bolluğu vardı. Şimdi bu bolluk MHP’de var. AK Parti’de bu konuda kısır döngü yaşanıyor. Sizde seçmenin AK Parti’ye yöneldiğini söylüyorsunuz ama daha ortada bir aday adayınız yok. Bunun nedenini neye bağlıyorsunuz?
Şuan seçim takvimi ve aday belirleme süreci tam olarak başlamadı. Aday adaylarının ortaya çıkması için takvimin açıklanmasıyla olacaktır. Bu kısa bir süre sonra başlayacaktır. Bayramın akabinde Partimizin seçim takvimi açılanır, aday adaylarımız belli olur ve Eylül ayı gibi şekillenir. Bu sürecin kararını partimizin üst yönetimi verecektir.

Kamuoyunda AK Parti’nin bu sessizliği pek hayra yorulmadığı düşünülüyor. Bu konudaki düşünceniz nedir?

Bence hayırlı olarak düşünülsün. Buradaki sessizlik daha iyi araştırmaların yapıldığının göstergesidir. Bu durum partimizin ince eleyip sık dokuduğunu göstermektedir.

Siz burada doğup büyüyen kişi olarak Aksu’ya daha verimli hizmet etmek için belediye başkanı olmak ister miydiniz?

Aksu’nun evladıyım ve aksunun gönüllü avukatıyım. Buranın güzel bir ilçe olmasını istiyorum. Burada hizmet üreterek Aksu’nun hizmet açığını kapatmaya çalışıyoruz. Aksu’da yaşayan insanların refah seviyesinin yükselmesini, insan gibi yaşamasını istiyoruz ve siyaseti de bunun için yapıyoruz. Siyaseti makam ve mevki için değil hizmet için yapıyoruz. Benim belediye başkanı olarak Aksu’ya bir şeyler kazandırabileceğim düşünülürse, Aksu benim Belediye Başkanı olmam ile kazanacaksa Belediye Başkanı olarak çalışır elimden gelenin en iyisini yaparım. Ancak Aksu’ya hizmet etmek için illaki Belediye başkanı olunmasına da gerek yok. Ben hangi görevde olursam olayım bütün bilgi ve birikimiAksu’nun menfaatleri için kullanırım. Önemli olan Aksu’nunkazanması.

Aksu halkına ve teşkilatınıza ne söylemek istersiniz?

Yaklaşan yerel seçimlerde doğru adresin AK Parti olduğunu ve hizmetin AK Parti’den geleceğini Aksu’luların bilmesini isterim. Aday belirleme noktasında Aksu’nun sorunlarını bilen, bu sorunlara çözüm üretebilecek, doğru ve güvenilir bir kişinin aday olarak göstereceğine seçmenin ve Aksu’luların inanmasını istiyorum. AK Parti’ye mevcut olan güvenlerini fazlasıyla devam ettirmelerini isterim.
 

Son Güncelleme: 14.08.2013 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.