Referandum tercihinde yerelin etkisi yok

ANTALYA'da faaliyet gösteren Usar Araştırma Şirketi, 16 Nisan Referandumu sonrası Antalya Seçmen Eğilimleri Araştırması'nın sonuçlarını Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde açıkladı.

09 Mayıs 2017 Salı 12:58
Referandum tercihinde yerelin etkisi yok
Şirketin yöneticilerinden Sinan Bekar ve Hüseyin Karagöz'ün katıldığı toplantıda 557 seçmen ile yüz yüze görüşme metoduyla çalışmanın yapıldığı kaydedildi. Araştırmaya katılanların yüzde 66'sının referandum için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) almış olduğu mühürsüz oy geçerlidir kararını doğru bulmadığını ifade eden Sinan Bekar, yüzde 29'unun YSK'nın kararını doğru bulduğunu bildirdiğini söyledi. Bekar, "YSK'nın kararının seçmen üzerinde bir güven kaybına yol açtığı ve onaylanmadığı tabloda açıkça görülmektedir. YSK'nın önceden öngörerek önlem alması gereken bir konuyu sayım işlemi sırasında fark etmesi böyle bir inisiyatif kullanması seçmenden onay alamamış ve YSK'nın itibarını zedelemiştir" dedi.



Liderlerin referandum çalışmalarında başarılı olup olmadığı sorusuna ise seçmenlerin yüzde 50'si Recep Tayyip Erdoğan'ı, yüzde 36'sı Binali Yıldırım'ı yüzde 32'si Kemal Kılıçdaroğlu'nu, yüzde 22'si Devlet Bahçeli'yi başarılı bulduğunu kaydetti. "Referandumdaki oy tercihinizde yerel yönetim politikalarının etkisi oldu mu" sorusuna seçmenlerin yüzde 64'ü etkili olmadığını belirtti.

Son Güncelleme: 09.05.2017 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.