Parti’nin Başına Gül Gelebilir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ak Parti’nin başına gelmesinin güçlü bir seçenek olduğunu belirterek, “Onun olabileceğini söylüyorum. O olmazsa dünyanın sonu değil” dedi

06 Ağustos 2014 Çarşamba 10:41
Parti’nin Başına Gül Gelebilir
Arınç, star televizyonunda canlı yayında soruları yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte bazı bakanların zafiyeti olduğuna ilişkin açıklamasının sorulması üzerine, Arınç, “Bakanları hedefe koyan bir konuşmasını hatırlamıyorum. İyi niyetli demek lazım. Çünkü karşılaştığımız olaylarda hepimiz saf olduğumuzu ifade ettik. Kandırılmış, aldatılmış veya saflığımıza verilmiş olduğunu düşündük” yanıtını verdi.

Son operasyonlara ilişkin, 30 civarında gözaltı yapıldığını, usulsüz, kanun dışı dinlemelerin söz konusu olabileceğini beliren Arınç, 5-6 aydan beri, dinlemelerle ilgili kayıtlar ortaya çıktığında idari ve adli soruşturmalar yapıldığını belirtti. “Yargı ve medya ayağı olabilir mi?” sorusuna ise Arınç, “17 Aralık’tan bu yana yaşadığımız olaylarda, bir yargı bağlantısının da destek verici bir tutum içinde olduğu ve görevlerini açıkça suistimal ettikleri, kötüye kullandıkları şeklinde bir delil varsa, şüphesiz ama onlar kendi kanunlarına da tabi.”

Arınç, “30 Ağustos ile 2015 seçimleri arasında Başbakanlık teklifi yapılırsa, biz bunu kendi aramızda konuşuruz. Bunu benden daha iyi yapacak olanların da mevcut olduğunu söylerim ama görev olarak üzerimizde kalırsa, buna da hiç kimse itiraz etmez” dedi.

‘Dünyanın sonu değil’
Arınç, Gül’ün Ak Parti’nin başına gelmesinin bir seçenek olup olmadığı sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Elbette çok güçlü bir seçenektir. Onun olabileceğini söylüyorum. O olmazsa dünyanın sonu değil. Abdullah Gül kadar veya en az onun kadar çalışabilecek başka arkadaşlarımız da olabilir. Bazı meziyetleri sebebiyle ben şahsen Gül diyorum.” 

Son Güncelleme: 06.08.2014 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.