Milletvekili Aday Adayı Kök: Haziran seçiminin telafisi yok

CHP Antalya Milletvekili Aday Adayı Devrim Kök, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimin telafisi olmadığını söyledi.

03 Mart 2015 Salı 17:37
Milletvekili Aday Adayı Kök: Haziran seçiminin telafisi yok
CHP Antalya Milletvekili Aday Adayı Devrim Kök, Finike İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya geldi. Seçim otobüsüyle ilçeye gelen Kök, İlçe Başkanı Okan Tanır ve partililer tarafından karşılandı. Parti binası önünde konuşan Kök, Haziran ayında yapılacak seçimin telafisi olmadığını söyledi. Güç zehirlenmesi olan iktidara hep birlikte 'dur' denmesi gerektiğini vurgulayan Kök, "Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan etnik kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun tüm insanlar demokratik parlamenter rejimden yana oyunu kullanacaktır. Bu rejimi bile değiştirme çabası içine giren, güç zehirlenmesi olan iktidara hep birlikte 'dur' diyeceğiz" dedi.

Önseçimle ilgili de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti meclisine teşekkür eden Kök, ön seçimin en son 1999 yılında yapıldığını hatırlatarak, "1999 yılından sonra bir daha ön seçim olmamıştı. Şimdi Genel Başkanımız, 'Sizin önünüze sandığı koyuyorum. Sizi Ankara'da temsil edecek, temsil yeteneği olan, sizin yanınızda olacak isimleri Ankara'ya gönderin' diyor. Bunu elbirliğiyle başarmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

Parti içindeki hasmane tutumlardan da vazgeçilmesi gerektiğine dikkati çeken, Kök, şöyle dedi:

"Önümüzdeki tehlike belli, ona karşı başarılı olmak için öncelikle birliğimizi, beraberliğimizi sağlayabilmemiz lazım. Parti içindeki duyguları hasmane duygulara çevirip husumet yaratmanın, ayrışmanın bir mantığı yok. Ciddi bir mücadelenin içine gireceğiz. 29 Mart'taki ön seçim bizim gerçek hedefimiz değil. Bizim gerçek hedefimiz 29'undan sonra zafer kazanmaktır."
 

Son Güncelleme: 03.03.2015 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.