Milletin derdiyle dertlenecek bir siyasi anlayış olmalı

DSP Aksu ve Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Akif Ordu, Aksu’nun yararına olabilecek her türlü çalışmaya katkı koyacaklarının altını çizerek, “ Siyaset ilkeler doğrultusunda yapılmalı. Şahsi adımlardan ziyade, milletin derdiyle dertlenecek bir siyasi anlayış olmalı” dedi.

16 Eylül 2019 Pazartesi 15:18
Milletin derdiyle dertlenecek bir siyasi anlayış olmalı

Bireysel siyaset olmamalı

31 Mart yerel seçimlerinde DSP’den Aksu ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçilen Mehmet Akif Ordu, siyaset ve siyasetçi figürüyle ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu.  Siyasetçinin özü ve sözünün bir olması gerektiğini ifade eden Ordu, her bir siyasetçinin kendi şahsi menfaatlerinden uzak durması gerektiğine vurgu yaptı.

Kutuplaşmadan uzak durmalıyız

Ülke siyasetinde bir kutuplaşmanın yaşandığına da dikkat çeken Ordu, bu kutuplaşmanın çatışma ortamı doğurduğunu, bu ortamında da ülke adına birçok zararı da beraberinde getirdiğini ifade etti. Ordu, “ Maalesef şu an, genel siyasette yaşanan kutuplaşma, yerel siyasete kadar inmiş durumda. Bu tablo hiçbir kimseye yarar getirmez” diye konuştu.  

Siyasetçi projeler üretebilmeli 

Siyasilerin yaptıkları projelerle vatandaşı yönlendirmesi gerektiğini belirten Mehmet Akif Ordu, “Vatandaşlar biraz daha düz mantıkla bakabilir, ama onu yönlendirecek olan siyasetçidir. Siyasetçinin bakış açısı geniş olmalı, projeler üretebilmeli. Yaşadığı kenti, -daha nasıl yaşanabilir bir kent olabilir- düşüncesiyle, dertlenmeli” dedi. 

Aksu için acil adımlar atılmalı

Aksu ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan DSP Aksu ve Büyükşehir belediye Meclis Üyesi Ordu, “Aksu için acil olarak atılması gereken adımlar var. Gençlere yönelik sanatsal, kültürel faaliyetlere önem verilmeli. Çok ileriyi görerek tasarlanan şehir planlaması yapılmalı. Ancak önümüze gelen, katkı koyabileceğimiz bir proje yok” diye konuştu.

Kazanan halkımız olacak

Ordu son olarak şunları söyledi: Böyle giderse maalesef Antalya ve Türkiye çok şey kaybedecek. Bizler sadece muhalefet gözüyle bakmıyoruz. Yaşadığımız kentte ve ülkemize katkı koymak istiyoruz. Bunun yolu da birlik ve beraberlik içerisinde oluşacak siyasi anlayışla olur. Bu birlikteliğin oluşması halinde hem demokrasi kazanır, hem de halkımız kazanır. Aksu’muz adına yaralı olabilecek her türlü çalışmaya elimizi ve bedenimizi taşın altına koymaya hazırız”  

Son Güncelleme: 17.09.2019 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.